Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Omega 10 släppt

Nu har det släppts en remix av Fedora 10 som innehåller mer stöd för multimedia som tex mp3 och dvd. Remixen heter Omega 10 och är en livecd som man kan installera på datorn om man vill det. Uppdateringarna kommer från Fedora, RPMFusion och livna (dvd).

Om man vill skapa en egen version av Omega 10 så finns det en kickstart fil man kan ladda ner.

Mer info

Ladda ner CD-avbild

Kickstartfilen


Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

skitstövels bild

Omega 10 hade också den fantastiskt dåliga smaken att lägga till en massa ofrivilliga användare vid sin epostlista. Där åker den disten i papperskorgen utan att passera gå.

distens bild

Var har du hört det? Vad jag vet så har inte själva Omega en egen epostlista. Detta är ett initiativ av RPMFusion och livecdn diskuteras i deras epostlistor.