Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EXTON-OpSuS 11.1 KDE-4.1.3 LiveDVD för gratis nerladdning

Min svenska remaster av openSUSE KDE4 11.1, som släpptes igår, är nu klar. EXTON-OpSuS 11.1 KDE-4.1.3 LiveDVD är världsunik, liksom mina tidigare EXTON-OpSuS-skivor. D v s det finns överhuvudtaget ingen remaster av något SUSE-system att få tag på någon annanstans. Inte ens på tyska eller engelska. Se en skärmdump av skrivbordet HÄR.

Likheten med originalet
Jag har använt en delvis ny remastermetod, vilket bl a innebär att EXTON-OpSuS 11.1 liknar openSUSE 11.1 i alla väsentliga avseenden. Du kör t. ex. EXTON-OpSuS som den vanlige användaren linux, vilket du också gör i originalet. Skillnader: Jag har alltså lagt till fullständigt svenskt språkstöd. Alla program är på svenska. Dessutom har jag installerat programmen Wine, Gimp, aMSN och Vlc. Mina tillägg av "alla" repositories innebär att du själv i princip kan installera vilket program du vill. Även under körning från skiva. Kör bara kommandot zypper install MittOumbärligaProgram (som root).

Körning av musikprogrammet Spotify med hjälp av Wine
Wine är installerat, men jag glömde lägga med programmet Spotify, som ju numera är ett "måste" för alla music lovers. Du kan dock lätt själv hämta spotify.exe HÄR. Lägg programmet på skrivbordet (eller var som helst). Öppna därefter en terminal och kör kommandot wine /home/linux/Desktop/spotify.exe. Sedan är det bara att spela upp vad du vill (förutsatt att du har ett konto hos företaget Spotify).

Läs mera HÄR.

ISO-filen hämtas på/från Svenska Linuxföreningens server.
md5sum

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

här sitter jag helt dum och förvånad när tanken slog mig att du skulle sluta med remasters`?
Signaturer är nice!

extons bild

Har jag skrivit/meddelat/sagt det? När och var i så fall?

Önsketänkande från din sida?


 

LINUX.EXTON.NET

valdermans bild

Så vitt jag minns skulle du sluta med gratis remasters, vad hände med det beslutet?

--

Denna kommentar består till 100% av framtisdsfientligt RMS-skitsnack från Debians sura off-topichörna.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

Marcuss bild

tack. det var gratis jag missade =)
Signaturer är nice!

lundatoks bild

Klassisk urbackning av en emoragequit som kidsen säger?

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

Marcuss bild

kidsen förstår inte så avancerade ord Sad
Signaturer är nice!

lundatoks bild

Du kanske börjar bli lite till åren?

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

extons bild

Jag är i grunden väldigt snäll och generös.

(Tre av 57 svenska linuxsystem kan f n hämtas gratis på LINUX.EXTON.NET. Ev. tillkommer något eller några senare).


 

LINUX.EXTON.NET