Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux och dess användningsområden

Nedan länk till Technology News, som beskriver Linux och dess användningsområden på ett bra sätt.  De tar upp lite om skillnaderna om öppen och stängd kod, där felaktigheter mm åtgärdas och förbättras i öppna system mycket snabbare.

Det tas även upp mycket av dagens användningsområden av Linux i t ex elektronikprodukter och telefoner, och att produktionskostnader sänks pga användandet av öppna system, samt att utvecklingen av produkten går snabbare.

En mycket läsvärd och bra artikel

Linux: Showing Up in the Strangest of Places