Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nytt år, ny FOSS-kalender

För att ta ett samlat grepp på aktiviteter som handlar om Fri programvara och Öppen källkod i Sverige har jag skapat FOSSkalendern.se som ett sätt att visa, hänvisa och tipsa om händelser i Sverige.

Om sajten:

FOSSkalendern.se är en gemensam kalender som kan importera händelser från formaten iCalendar, hCalendar, Upcoming, och MeetUp. Händelserna kan sedan redigeras, förbättras, utökas, rullas tillbaka eller tas bort. Platser kan läggas in och visas på Google Maps, få adresser och beskrivningar och knytas till händelser. Dubletter av evenemang kan tas bort eller sammanfogas.

FOSSkalendern.se är bara till för händelser som har att göra med Fri programvara och Öppen källkod, eller rör eller tangerar detta i någon form. Däremot är det plattformsoberoende, så vare sig det har med Linux, *BSD, OpenSolaris, MS-PL eller FOSS från Apple eller någon annan aktör att göra så är det välkommet i kalendern.

FOSSkalendern.se är en total ripoff av Calagator.org och är just nu i en beta-version. Översättningen haltar en del och jag ska inom kort sätta upp ett svn-repo för att kunna hålla koll på ändringar och kunna bjuda in andra att utveckla sajten vidare. FOSSkalendern.se är skriven i Ruby on Rails. (kan det inte själv så bra, men om någon kan och vill hjälpa till att utveckla sajten är ni väldigt välkomna!)

FOSSkalendern.se har flöden (feeds) som kan infogas i din egen kalender för att slippa besöka sajten för att se om det händer något nytt.

Det som inte funkar i nuläget:

  • Datumvisningen är fortfarande av engelskt (amerikanskt) snitt, dvs. January 29, 8pm istället för 29 januari 20.00.
  • Import av återkommande (recurring) evenemang från Google Calendar fungerar inte. Däremot enstaka evenemang går finfint.

Jag hoppas att ni finner sajten lätt att använda, ändra i och förbättra. Har du en egen kalender om FOSS som du vill publicera, gå till Importera evenemang och kör igång. Spam kan säkert förekomma, så hjälp gärna till att hålla kalendern ren och fin, genom att ta bort skräp.

Troligtvis kommer sökvägarna att översättas till svenska, dvs events blir evenemang, venues blir platser och så vidare, så länka inte alltför mycket till enskilda evenemang riktigt än, jag vill inte att sökvägarna ska balla ur för er. Jag är dock så usel på Ruby on Rails att jag måste läsa på lite innan detta händer, så det kan dröja några dagar.

Hoppas att ni får mycket nytta och nöje av kalendern. Buggrättningar och felrapporter får tillsvidare skötas här, eller genom att ni skickar ett mail till mig.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Kudos! Kan bli riktigt nice, även om det aldrig händer något FOSS-relaterat i Örebro så vitt jag vet... Smile

cryingfreemans bild

Make it happen.  (och då menar jag ingenting programmeringsrelaterat Flört )

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

FoHs bild

Jag förstår vad du menar Smile Har några Linux-intresserade kompisar här i stan, och visst är det ett bra sätt att börja. Får se om vi kan börja i en liten skala. En fika kanske. Får återkomma om det Smile

Däremot så undrar jag lite över LUGN (Linux User Group Närke) och vad som hände med den. Senaste jag besökte deras sida (vilket iofs var flera år sen nu), så verkade den ha varit död (eller åtminstone i koma) sedan länge. Vet att flera undrat över den. Jag skulle kunna tänka mig att återuppliva något dylikt, men jag känner inte att jag är säker på att jag just nu klarar av ett sådant åtagande. En vacker dag... Smile

Edit:
Förresten, det kanske händer en del FOSS-relaterat i Örebro även fast jag inte känner till det. Det är ju faktiskt ganska sannolikt för så allvetande är jag inte Tongue Kalendern är ett utmärkt sätt att få reda på det. Får promote:a den rejält.

cryingfreemans bild

Ofta är det inte svårare än att säga att: "12 januari är det linuxträff på den och den restaurangen/puben/cafeterian klockan 18.30, var där eller var kvadrat" och ha på sig något som gör en lätt att känna igen, alternativt ha några lappar med sig som märker ut var man sitter.

Sen kan det växa utifrån det. Smile

Man ska inte göra det svårare än det är. Att börja med att hålla årsmöte för en nybildad LUG (bara som exempel) är nog som gjort för att skrämma bort folk. Smile Jag har försökt att starta några föreningar på det sättet och är det människor som bara vill träffas och umgås så blir det lätt lite övermäktigt om det står fötroendeposter på schemat. Wink

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

pettssons bild

Vad jag vet så har lugn inte uppdaterats sedan runt 2004. Själva sidan verkar numera borttagen.

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

FoHs bild

Vi får börja fika då Tongue

cryingfreemans bild

Absolut. Smile Är ni dessutom några stycken redan så är väl det hur bra som helst? Då slipper ni sitta ensamma och kan tjöta Linux bäst ni vill i några timmar och sen gå hem...

Bara att göra reklam för det först på diverse forum och portaler, så är man ju i hamn.. Smile

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Gott nytt år Smile

cryingfreemans bild

Då kalendern har feeds kanske det finns någon vänlig själ som vill lägga till en modul för flödet här på sajten, istället för den där google-kalendern som finns? Smile

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se