Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EeePC Konfigurator QT version är ute!

Idag skapade jag den första QT versionen av Chingkwake EeePC Konfigurator. Jag har länge varit nyfiken på QT men valt bort detta då det inte finns inne i EeePCn från start. Dock finns nödvändiga paket i standardförrådet så man behöver inte lägga till några extra paketförråd för att få stöd för QT.

Nytt i denna version:

 • Nytt gränssnitt med flikar för bättre översikt
 • Mer information i programmet för att underlätta för användaren
 • Skall nu gå att starta genom att skriva "eeepckonfig" i terminalen
 • Nödvändiga filer skall installeras automatiskt när programmet installeras

Installation:

 • Använd "tar xvf" för att packa upp den nerladdade filen
 • Använd "cd" för att gå in i katalogen
 • Kör "python setup.py" för att installera
 • Programmet startar automatiskt efter installation
 • För att starta programmet i fortsättningen så skriver du "eeepckonfig" i terminalen.

Kommande versioner:

 • Ikon till Easy Mode för att kunna starta programmet utan att använda terminalen
 • Packa upp arkivfiler (.tar.gz, .tar.bz2, .zip)
 • Installera debianfiler (.deb)
 • Ändra bakgrund

Hämta programmet:

https://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=246809&package_id...

Slutligen:

Jag har lekt lite med andra färger i programmet för att jag tycker det är så trist med gråa fönster hela tiden. Kom gärna med åsikter kring detta. För planerade funktioner till kommande versioner så har dom inte nån bestämd version där dom kommer komma.

Kom också med allmänna åsikter kring denna version. Skall vi fortsätta med QT eller hålla oss till GTK som använts i tidigare versioner? Fördelen med QT är att vi har större kontroll i samband med skapandet av det grafiska gränssnittet och vi kan få ut förbättrade versioner fortare.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Angående fönsterfärg så tycker jag personligen att det bästa är att köra på systemets färger i övrigt. Har man ändrat färgschemat i operativsystemet vill man förmodligen att alla fönster med samma tema-motor ska ha det färgschemat. Har ingen aning om hur det programmeras förstås...

leochingkwakes bild

Jo, jag gick faktiskt och funderade på just det på vägen hem idag. Blir nog att jag låter bli att ändra färger i kommande versioner.