Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE 4.2 släppt!

Suse 11.1 live-CD med skarpa versionen av KDE 4.2 finns att hämta här: http://en.opensuse.org/KDE/KDE4

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Den här utgåvan verkar inte vara riktigt Suse med KDE, snarare KDE med Suse...  

Intressant var att ansluta kameran.  Jag tror att jag fick klicka på nå'n USB-grunka som kom upp, men sedan anslöt den kameran och öppnade Digikam och laddade ner bilderna utan att jag rörde ett finger!  Glad  Det var första gången som jag inte ens behövde ställa in vilken kamera jag har.. 

Intentionen med startfönstret som går i grått och tonar över i färg när inloggningen är färdig funkar inte helt ut på min dator, men det är häftigt och snyggt, speciellt med ett bättre grafikkort än mitt!

KDE var default inställt på att visa 4 skrivbord, men det syntes bara ett. När jag ändrade till 5 skrivbord så blev det 5. Därefter kunde jag ändra tillbaka till 4 igen och blev det 4 skrivbord.  Obestämd

Det finns en hel del andra positiva saker att säga om KDE 4.2 och vissa saker är klart bättre än KDE 3.5, men.... det känns fortfarande inte riktigt färdigt.

Berätta gärna lite om edra upplevelser med KDE 4.2.  Tungan ute

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

dikatlons bild

Det jag märker, genast är när jag använder mig av krunner, är att det har blivit bättre integration med nepomuk.

Som sagt det här med semantisk lagring och data är ju något jag brinner för speciellt...så jag är väldigt glad över denna förbättring.

Sen är jag glad över Ctrl+F12 funktionen, som är som dashboard, vilket visar plasma widgets man har på skrivbordet. Det tycker jag tar fram hela meningen med plasma widgets mera. En del, inklusive mig, har säkerligen tänkt vilken mening det är med widgets på ett skrivbord, hur ofta är det man tittar på dom, dom ligger väl helt i bakgrunden när man använder andra program (ja vet inte kanske finns dom som sitter o stirrar på wallpap och tycker de är helnajsigt)?

Kontakt är ett mycket välinkommen avdelning. Kmail rockar än mera än förut, är otroligt snabbt och responsivt.

Kde 4.2 får finfint betyg av mig, nu väntar jag än mera på bättre integration med nepomuk och k3b!

 

~ bra kod är testad kod ~

- ARCH LINUX -

mikehers bild

Okej då kanske det äntligen e dags att gå från gnome till KDE.

Ända anledningen jag väntat är att jag inte fick dualscreen funka ordenligt i KDE 4.1 nån som vet hur det funkar i 4.2?

Hade strul i 4.1 att den inte ritade desktop på hela skärmytan? plus att screen 2 inte aktiverades. (Kör Nvidia)

 

 

pbs bild

Ända anledningen jag väntat är att jag inte fick dualscreen funka ordenligt i KDE 4.1 nån som vet hur det funkar i 4.2?

Lär funka bättre eftersom 4.2 innehåller ett nytt bibliotek (kephal) för dualscreenhantering.

Marcuss bild

Jag körde twinview under hela 4.1, där va inte något problem då?

vad är det som inte fungerar?
Signaturer är nice!

hoths bild

Ställde in mina dubbla skärmar med sax2. Fungerade bra.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikehers bild

Som jag skrev den ritade inte upp skrivbordet på hela skärmytan. skärmen är 1600x1024 men den ritade bara skrivbordet på 1280x1024 eller liknande. Det gick dock bra att dra fönster utanför detta området. Plus att screen 2 inte aktiverades.

I gnome kör jag dualscreen en 1680x1050 och 1280x1024 varav den lilla skärmen är "vänd" 90 grader. D.v.s. panelen ska "fatta"  när jag skriver xrandr -rotate left så den hamnar på rätt plats. Vet att jag hade strul med det i tidigare gnome så kravet är att det funkar i KDE med om jag ska kunna byta Smile

 

rodvitners bild

Har snabbtestat 4.2 i kubuntu, mandriva och suse. Suse leder i dag. Nu undrar jag bara varför skriptet med svenska radiokanaler till Amarok 2 inte fungerar. Inte ett ljud. Annars är jag helnöjd. Det får nog bli suse en tid nu.