Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

GOSIG linux-träff i Göteborg onsdagen den 4 februari

Namnet GOSIG är skapat efter mall från MOSIG, en på LinuxPortalen välkänd grupp. Skall utydas Göteborg Open Source Interest Group.

Vi träffas på Kafé Vanilj klockan 18:00, centralt i Göteborg mellan Domkyrkan och Brunnsparken. Ett mycket trevligt litet kafé med allt från bakverk till mat.

Välkomna! Anmäl gärna deltagande på denna tråd så vet vi ungefär hur många som kommer och kan då försöka "reservera" lämpligt bord. För historik över samtliga GOSIG möten, se denna sida.

Titta efter en Kadavro T-shirt, medtag gärna egen Linux-accesoar.

Möten hålls varannan vecka, tills vidare. De är även upplagda i LinuxPortalen's kalender.

Access till det trådlösa nätverket kan köpas från Hotel-receptionen en trappa upp, 40kronor för 1timma.

Välkomna!

---

Linux växer snabbast

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

zebaztians bild

Hej,

Det kanske är lite sent att anmäla sitt intresse, men här kommer det ialllafall.

Mvh Jan Ekbom

hoths bild

Hoppas att ni som kom fick en trevlig fika.

Jag fick tyvärr plötsligt förhinder å tjänstens vägnar, inte mycket att göra åt. Att det sedan sammanföll med att min dator dök, igen, är ju bara så... typiskt. Plötsliga och spontana systemstängningar är inte att leka med. När den sedan iunte går att starta igen utan att den stänger ner sig innan man ens har kommit till login-prompten är mycket frustrerande. Behöver jag säga att all post och webb ligger på den datorn. Nä, trodde bäl inte det. Så var det ju.

Byggde om datorn, igen. Nu med en evakuerande fläkt kopplad med en tratt som skall suga varmluften av processorn. Datorn startade i alla fall, som ni märker, och har inte stängt ner sig än. Peppar peppar..

Nu skall jag försöka aktivera mailhanteringen på min Netbook så att jag kommer åt LP även om huvuddatorn behagar dyka igen. Svårt LP-beroende, och då menar jag inte de där platta och svarta sakerna med ett hål i mitten... Cool

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

Lasps bild

En liten kommentar! Jag har precis byggt ihop en dator med tratt, jag skickar då hellre in svalare luft eftersom nätaggregatet suger ut! Annars får jag ju den redan varma luften runt processorn innan den kastas ut. Nä in med frisk luft rakt på Processorn.

 

hoths bild

Jo, det var det första jag försökte i flera olika varianter. De var mer eller mindre dåliga allihop. Nu har jag två fläktar, "tratt-fläkten" och kraftaggregatets fläkt, bak på datorn som evakuerar luft. På framsidan så sitter det numera en 120mm stor fläkt som pressar in luft i lådan. Denna luft passerar även diskarna som får en välbehövlig luftfläkt. Nu har jag en systemtemperatur på 36 grader och CP-temp på 33 grader. Nu har jag ett enkelriktat luftflöde genom lådan vilket bör vara bra för kylningen. Bättre blir det väl knappast, om man inte tar till extrema lösningar som vätskekylning.

För att underlätta ventilationen inuti lådan är den vanliga platta IDE-kabeln utbytt mot en rund flatkabel. Låter rund flatkabel som en självmotsägelse? Det är det inte. Tag en flatkabel, rulla ihop den och dra på ett hölje (aka. slang). Den är köpt på det viset, inget hembygge.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!