Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gemensam utveckling av LUG.se

Vi har många haft visioner om en webbplats där vi under ettt paraply ska kunna samla alla lokala användargrupper runt om i landet. Vinsten med att samla alla är att det blir enklare för nytillkomna att hitta de lokala grupperna och också enklare att följa diskussioner som sker på ett lokalt plan. Svenska Linuxföreningen har sedan länge haft domännamnet http://lug.se registrerat, men det har aldrig blivit någon sajt där, även om bland andra SLUG har sitt tillhåll där i en underdomän: http://stockholm.lug.se

Nu har jag lagt upp en webbplats som syftar till utveckling av lug.se och också stakat ut en roadmap för hur jag (märk väl, jag, allt är öppet för diskussion) vill att den ska se ut. Om det är någon annan som har ytterligare idéer, vill och kan skriva drupal-moduler eller bara känner för att ge feedback på projektet så är ni mycket välkomna.

Om vi ändå ska promota öppen källkod och vinsterna med att utveckla på det sättet är det inte mer än rätt att den öppnas för utveckling på det här sättet.

Utvecklingsservern återfinns på http://drupal.sfd.se.linux.org och ska som sagt in på http://lug.se när den är färdig.

Diskussioner kan föras här eller där, det spelar ingen större roll. Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

JanPihlgrens bild

För mig verkar Dupral inte vara ett bra vall för en site. Dupral verkar sakna funktioner som finns i bland annat phpBB. Då tänker jag bland annat på möjligheten att använda versaler i användarnamn, möjligheten att få ett mail att någon svarat på ett inlägg där man själv gjort ett dyligt, möjligheten att med ett enkelt "klick" markera att alla fora är lästa (utan att verkligen ha läst dem)

Jag har själv ingen erfarenhet av drupal men deltagit i en del siter som använder drupal och där har dessa funktioner saknats.

cryingfreemans bild

Nu kommer inte en forum-del vara den huvudsakliga delen av lug.se utan mer en bi-sak. Kanske kommer till och med phpBB att användas för den delen, det finns en del bra moduler för att integrera detta. Forum finns det nog av som det är ändå tycker jag. Smile

Jag använder Drupal för det här projektet för att det finns en stor svensk användarcommunity kring det och för att jag kan det bäst, helt enkelt. Det är enkelt att utöka med färdiga moduler och det finns gott om möjligheter att anpassa drupal till vad man vill använda det till. Detta går säkerligen bra med Joomla också, men eftersom LinuxPortalen, Ubuntu-se och flera andra drivs på Drupal så tror jag att kunskapen om Drupal är god i den svenska linuxgemenskapen.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Marcuss bild

det går jättebra i sexan. Dock kör vi femman här (vilket du verkar
referera till), eftersom vi är precis som debian. förbannat lata.

Du
som nu promotar phpbb så pass mycket. Hur bra är den?  När jag använde
den var det världens mest osäkra kodsamling som någonsin gjorts.
Signaturer är nice!