Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya Exton-Fore 2.1 LiveDVD - Foresight Linux 2.1 - kan installeras till hårddisk och/eller USB-sticka

Exton-Fore 2.1 LiveDVD är en svensk remaster av Foresight Linux 2.1. (Foresight sets itself apart by eliminating the need for the user to be familiar with Linux). Gnome 2.24.3 och kernel 2.6.27.7 används. Skivan är unik på två sätt. Det finns ingen annan remaster av Foresight Linux för nerladdning och inte heller någon liveskiva med Foresight Linux. Inte ens i original.

Program
Exton-Fore 2.1 innehåller OpenOffice.org 3.0.1. Övriga program: Bl a Gnome 2.24.3, Firefox 3.0.6, Evolution, Banshee 1.4.2, Gimp 2.6.5, Pidgin, Brasero 0.8.4 och Totem 2.24.3. Alla program är på svenska.

Foresight 2.1 släpptes den 22 februari 2009. Nya Exton-Fore kan (relativt) enkelt installeras till hårddisk och USB-sticka. Den gamla versionen (2.Innocent kunde bara installeras till USB-sticka.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

Hämtning
Exton-Fore 2.1 ligger på Svenska Linuxföreningens server. Hämta ISO-filen HÄR.

md5sum för Exton-Fore 2.1