Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mysql AB, Sun Microsystem och Monty AB. kvalitet eller timelines

Att gå från funktion och kvlitet till funktion och deadlines istället har inte fallit alla i smaken. Sedan Sun köpte Mysql AB har det varit en hel del missnöje i fabriken. 5.1 borde inte ha släppts som den var men som sagt timelines. Detta har lett till att det verkar som en branch av mysql kommer att skapas. Där kvalitet kommer väga tyngre än deadlines samt arbete med att strukturera om koden, för att göra den enklare och snabbare. Om Monty AB lyckas bygga upp ett gott rykte kanske migreringar till montys version av Mysql kommer att börja synas.

läs mer