Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EXTON-ME 2009 LiveCD - en svensk remaster av SimplyMEPIS 8.0

EXTON-ME 2009 live boot cd är en svensk remaster av SimplyMEPIS 8.0. (A user-friendly operating system that "just works"). Mepis bygger i sin tur på Debian 5.0 stable (lenny). SimplyMEPIS 8.0 släpptes den 22 februari 2009. Min gamla remaster av SimplyMEPIS 6.0 är från år 2006.

Systemet innehåller KDE 3.5.10, Firefox 3.0.6, OpenOffice.org 3.0, K3b, Kmplayer, Amarok, och GParted m m. Kernel: 2.6.27-1.

Systemet har Mepis erkänt fina hårdvaruigenkänning. Dessutom finns fyra olika boot-alternativ, som du kan välja beroende på vilken typ av dator du har. Systemet lämpar sig väl att köra på äldre datorer.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

Hämtning av Exton-Me

Exton-Me 2009 hämtas gratis på Svenska Linuxföreningens server.

md5sum

S k feedback
Körningsrapporter mottas tacksamt från alla intresserade. Fungerar allt? Hur står sig SimplyMEPIS 8.0 jämfört med andra linuxsystem? V g skriv här eller på LINUX.EXTON.NET.