Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openSUSE byter till fast släppcykel.

En släppcykel på åtta månader kommer man nu byta till i openSUSE projektet med början i och med version 11.2.

Åtta månader har man valt för att man tyckte att sex månader som används av exv. ubuntu och fedora inte var tillräckligt för att hinna bygga något av tillräckligt hög kvalité

Mer finns att läsa hos:
ars technica

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Det låter vettigt.

Nu undrar jag lite om det verkligen beror på kvalité eller för att dom förlorat betalda utvecklare och det är därför det tar längre tid.

hoths bild

Nej, det tror jag inte. Det tar helt enkelt längre tid än man kan tro att ta sig igenom en releasecykel med släpp av betor, alphor och releasekandidater inkluderat all testning och patchning som hör till. Ju mer komplext system man pratar om desto längre tid. Det känns som en rimlig tid. Sedan finns det kanske en poäng med att inte alla släpper sina nya release samtidigt.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

FoHs bild

En av anledningarna att Ubuntu och Fedora använder sig av 6 månader är väl för att komma i synk med Gnome och kärnan (som har 3 månader). Givetvis finns det fördelar med att ha 2 månader extra, och jag tvivlar inte på att openSuse kommer vara ännu mer stabilt än vad det redan är. Däremot kan det ju bli lite osynkat emellanåt, att man inte får det absolut senaste. Det kan ju vara en fördel också, beroende på hur man ser det Smile

hoths bild

Ja, det kostar på att ligga på "bleading edge". Vältestad stabilitet är skönt när man har datorn för sitt dagliga liv och värv.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

FoHs bild

Living on the edge! Personligen tycker jag inte att jag haft några större problem med Ubuntu. Det är väl snarare så att jag uppskattat nymodigheterna. Men det är bara jag, det är absolut bra att det finns lite alternativ. Samtidigt kanske lite mer tid kan innebära lite större förändringar också, bara för att man kan testa dom lite mer innan släpp.

mikehers bild

Ubuntus sex månader är utan tvekan för liten. Likaså Gnomes.

 

FoHs bild

Du glömde KDE Smile

http://catb.org/esr/writings/cathedral-bazaar/cathedral-bazaar/ar01s04.html Smile Release early/often kanske inte kan tillämpas på distributioner, men väl på projekt som Gnome och KDE. Jag tror det är en bra idé att göra en liten lista över funktioner som man vill ha med i varje release och sedan jobba för att få med dom. Håller de inte måttet skjuter man över det på nästa release. Men släpp ofta, och låt distributionerna avgöra om produkten är mogen för att tas med.