Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Microsoft Office 2007 får stöd för PDF och OpenDocument

I en kommande uppdatering av Microsoft Office 2007 kommer stödet för PDF och OpenDocument läggas till enligt IDG.se.

http://www.idg.se/2.1085/1.216314/stor-uppgradering-av-office-2007

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Bra gjort att Microsoft. Detta uppskattas, men att de försöker fisa in formatet XPS för att tävla med PDF är ju lite trist. I och för sig har jag för mig att de har försökt ersätta PDF med XPS tidigare med löjeväckande resultat. PDF är för populärt, och också helt funktionellt.

hoths bild

Blotta faktum att Microsoft tvingas inför ODF i sina verktyg är ju ett bevis på att det inte längre är de som sätter agendan och definierar vad som är standard. Därför är jag inte speciellt oroad att XPS skall få någon plats att tala om. Varför byta ut det PDF som alla redan vant sig vid hur det fungerar och används på alla platformar.

För openoffice och ODF så är detta också den bästa av nyheter. Det legitimerar formatet som sådant och ger ett standardformat som man kan mäta applikationers pris och prestanda mot. Alla affärer kommer inte openoffice att vinna, men tillräckligt många för att inte Microsoft enväldigt skall kunna dominera marknaden.

Mycket inspirerande nyhet!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

FoHs bild

Var det inte PDF som innehade någon slags ISO-standard också?

mindlights bild

Hold your horses!

Om jag känner Microsoft rätt så är det lite väl tidigt för att säga att de implementerat ODF i Office 2007 då man naturligtvis med ett sådant påstående antar att det går att välja att man sparar ODF default och inte aktivt måste välja ODF vid varje försök att spara sitt dokument eller att man konstant får upp en  ruta som förklarar om hur Microsoft inte kan garantera att dokumentet kommer sparas "rätt" om man inte väljer Docx.

 

Glöm inte att Microsoft är mästare på att ge kunderna alternativ och samtidigt få kunderna välja de alternativ Microsoft vill de ska välja.

Microsoft skapade en egen söktjänst och för att inte bli stämda slängde de in den default i IE7 trots att nästan samtliga deras kunder körde Google och tyckte den var bättre.

Du måste alltså aktivt välja... och det är det Microsoft använder som en naturlag / barriär mot att förlora marknadsandelar Tongue

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

hoths bild

Självklart kommer de att försöka obstruera. Men, tiden då Microsoft kunde diktera allt är förbi. Det visar väl om inte annat (den bristande) framgången för Vista och att de faktiskt implementerar ODF. Något som de en gång sa att de aldrig skulle göra. Nu är ju Microsoft fina på att vid tillfälle vända kappan efter vinden och inte låtsas om att de en gång hävdat motsatsen... Skrattande

Försöker de "förbättra" ODF-standarden så tror jag att det inter kommer att tas upp väl av de kunder som använder ODF. Vi kan ju idag se hur Microsoft tvingas backa från sin "förbättrade IE-anpassade" HTML för webbsidor. Idag gäller det där att följa standarden. Och det är inte det som Microsoft har bestämt sig för som varande standard utan det är den riktiga standarden, som Firefox och alla andra webbläsare följer. Microsoft tvingas nu anpassa sina webbläsare mot standarden och blir då bara en spelare i mängden och får stora problem att dominera som IE6 en gång gjorde. Sakta men säkert så tappar Microsoft makten över marknad och vad som är standard.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

jentins bild

För dom som vill ha den nu odf till office 2007

-------------------------------------

www.suselinux.se