Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya EXTON-OpSuS 11.1 KDE-4.2.1 LiveDVD på svenska

Nya EXTON-OpSuS 11.1 KDE-4.2.1 LiveDVD på svenska är en remaster av openSUSE 11.1. EXTON-OpSuS 11.1 kan lätt installeras till hårddisk. Installationsprogrammet - liksom alla andra program - är på svenska. openSUSE 11.1 släpptes av opensuse.org den 18 december 2008. KDE 4.2.1 (senaste version) släpptes den 4 mars 2009.

EXTON-OpSuS 11.1 KDE-4.2.1 är fortfarande världsunik. Det finns överhuvudtaget ingen annan "remaster" av något SUSE-system någon annanstans för nerladdning. Inte ens på engelska eller tyska.

Installerade program: Massor. Jag kan särskilt nämna OpenOffice.org (build 3.0.0.9), Gimp 2.6.2, Firefox 3.0.6, aMSN 0.97.2 och Vlc 0.9.8a. KDE 4.2.1 och kernel 2.6.27.7-9 används. Alla program har uppdaterats till senaste version per den 15 mars 2009. D v s de program som är tillgängliga via openSUSES repositories. Se en skärmdump av roots skrivbord HÄR. Läs mera HÄR.

EXTON-OpSuS 11.1 KDE 4.2.1
hämtas gratis på/från Svenska Linuxföreningens server.

md5sum

Den som tycker att det är lite roligt att testa nya KDE 4.2.1 på svenska live kan skriva något om sina körerfarenheter här eller på LINUX.EXTON.NET.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

frilas bild

Verkar innehålla mycket och ser snyggt ut. Skulle vilja testa men måste få ordning på allt annat, så jag har något som fungerar...

rodvitners bild

Funkar kanon! Men som vanligt åker OpenSuse ut igen då jag aldrig lyckats få det att fungera till min skrivare Konica Minolta PagePro 1300 W. Surt. Skrivaren funkar med alla andra distar jag testat.

tux-svens bild

Tankade ner  och brände.  Rätt MD5 på den nedtankade filen och efter bränningen verifierade jag skivan som var OK.

Men sedan funkar det tyvärr inte ända fram. Den bootar och startar upp, men jag kommer inte upp i runlevel 5, dvs jag får inte igång x-servern.  "Fatal server error"  "errno 111" "unable to connect to x-server"  är lite av texten som kommer upp när jag även fösöker starta x manuellt med "startx"

Jag har ett Nvidia GeForce4 MX 4000 och det brukar funka.

{#emotions_dlg.frown}  ??

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

extons bild

V g läs på innehållssidan under rubriken Konfigurering av X hur du ska göra.


 

LINUX.EXTON.NET