Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

25 mars: Document Freedom Day

Den 25 mars uppmärksammas vikten av öppna och framtidssäkra dokumentformat. I datorernas korta historia finns det flera exempel på dokumentformat från 15-20 år tillbaka som inte går att öppna på grund av att specifikationerna för formatet inte är känt och företaget som skrivit formatspecifikationerna inte längre existerar eller har lagt ner produkten. Att vi kan läsa Dödahavsrullarna från vår tideräknings början men inte ett ordbehandlingsdokument från 1987 talar sitt tydliga språk.

Läs mer på http://documentfreedom.org/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

Tog förstås åtskilliga år att förstå döda havsrullarna Wink
Även idag så är vi inte ens säkra på att vi förstår 100% av dem Wink
--
QuadMotion AB - Allt för ditt elfordon

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

cryingfreemans bild

Okej jag ger mig, dåligt exempel. Även om jag hävdar att det mest berodde på dataintegriteten och inte formatet i sig. Men de översattes åtminstone till slut, fastän tabellerna på sidan 17 inte har rätt rubriker. Hebreiska, grekiska och arameiska brukar ju kunna förstås relativt enkelt av de som är insatta. Och förstår man inte kan man alltid lära sig, genom grammatiska regler och glosor.

Ta Vergilius Aeneiden istället då. Där hade man åtminstone alla formatspecifikationer på plats. Wink

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

kattassens bild

Hur kommer denna dagen uppmärksammas runt om i Sverige?

Kommer regeringen att spara allt som ascii-text under den dagen? Kommer någon bjuda till fest? Kommer Tuz kanske hålla tal på plattan?

//Simon

Charlies bild

Ja, tänk vad det kan ställa till det. Sitter faktiskt just nu med min morfars gamla iMac och försöker få över alla dokument han skrivit till min filserver, och sen öppna upp dom. Det tog en bra stund innan jag insåg att bästa sättet är att spara om allt som ren text i iMacen, och sen föra över dom. Via ett upload-script byggt i php givetvis, eftersom mac-aset vägrar kommunicera på nåt vettigt sätt. Där har vi också ett kompabilitetsproblem.... men men, skam den som ger sig!

fredentofts bild

Mac-ar brukar väl prata både samba och scp (ssh) så en vnlig filkopiering över nätverket borde ju inte ställa till några problem.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Charlies bild

Inteen mac från förra årtusendet i alla fall... vi snackar netscape igen..

fredentofts bild

Kanske inte alla, men den som står på mitt skrivbord är från förra årtusendet och lirar fint (men långsamt) med OS X.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Charlies bild

OS X... HA! Jag har en så gammal mac att os x förmodligen inte ens var påtänkt. Nä, jag har lite dålig koll på macarna, men det här är en gammal gammal sak. Det är den där gamla imacen som är ihopbyggd med en crt-skärm och är liksom genomskinlig blå plast. Hela användargränssnittet känns som windows 3.11 fast i upphottad version med internet..