Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Inget mer stöd för Ubuntu 7.10

För snart 18 månader sedan släppte Ubuntu version 7.10. Närmare bestämt den 18 oktober 2007. Eftersom 7.10 inte är en Long Term Support (LTS) version kommer inga nya säkerhets- och kritiska fixar att släppas till Ubuntu 7.10 från och med lördagen den 18 april 2008.

Behöver du uppgradera din 7.10-installation är det till 8.04 LTS du skall uppgradera, det är den enda vägen som stödjs av Ubuntu. För uppgraderingsinformation (på engelska) surfar du in på https://help.ubuntu.com/community/HardyUpgrades. Vill du uppgradera till den senaste versionen (8.10) måste du ändå gå via 8.04 för att få en garanti för att det kommer fungera. En del lyckas med 7.10 -> 8.10 men Ubuntu garanterar inte att det kommer fungera.

Sedan Ubuntu släpptes första gången oktober 2004 har det blivit en av de mest kända linuxdistributionerna i världen med miljoner användare i hemmen, skolan, företag och myndigheter runt hela världen. Ubuntu är öppen- och fri programvara och kostar ingenting att ladda ned. Användarna är fria att anpassa och ändra programvaran så att den passar deras behov. Läs mer på officiella hemsidan www.ubuntu.com .