Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Digital Turistguide

Kommunerna och Landstingen i övre Norrland har nu satt igång projektet med att utveckla en digital turistguide (jag är utvecklare/systemarkitekt). Denna kommer vara helt baserad på öppen programvara och kommer även finnas tillgänglig för alla som öppen programvara, när det är klart men även under utvecklingen.

Lite (preliminär) funktionalitet:

  • Guiden kommer bestå av en samling intressanta platser. Dessa kan bindas ihop av ett gemensamt tema (en stadsvandring, 200 år av fred, ngt museum, etc). Sidorna kommer vara geo-kodade och det kommer finnas ett api tillgängligt för andra som vill söka fram dessa intressanta platser
  • För varje intressant plats skall användarna kunna: kommentera, ladda upp bilder, ställa frågor, leta reda på hotell/resturanger i närheten, etc

Se även pressrelease - http://www.umea.se/umeakommun/arkivforumlankar/nyheter/nydigitalguideska...

Projektet är nu upplagt på SourceForge - http://sourceforge.net/projects/visitas/ (alla är välkomna att delta med kommentarer, förslag, dokumentation och utveckling)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

njakols bild

Kul! Det är alltid roligt med nya F/OSS projekt, och att det dessutom sker här uppe gör ju inte saken sämre. Lycka till!

 

____________________________

utan tvivel är man inte klok

--------------------------------------------

utan tvivel är man inte klok

Vad skoj.

Hoppas allt går bra.

Och bra jobbat att få igenom en sådan lösning

Vad bra att du uppdaterade med sourceforge länken så jag kan kolla lite Smile

FoHs bild

Spännande projekt! Hoppas du håller oss uppdaterade Smile