Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

IDG: "Högtryck för Linux trots lågkonjuktur"

Nyhetssajten IDG.se rapporterar idag att Linuxtillväxten är oförändrad trots den rådande lågkonjukturen. Intäkterna under årets första kvartal för både Red Hat Linux och Novells SUSE har ökat jämfört med motsvarande period föregående år. Analytikern Al Gillen på IDC anser uppgången kan härledas till två orsaker: För det första ersätts proprietärara UNIX-system med Linux och för det andra fortsätter företagen på den Linux-bana de redan har slagits sig in på.

Läs mer:

IDG.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Det känns mycket bra att läsa en sådan artikel.

Så behövs det ett par brytningar och mer exempel på de slantar som man säger sig kunna tjäna in.

Jag är övertygad om att företag , eller IT avdelningar, inte vet vad man kan köra i dagens Linux desktopversioner!

Hur kan vi bryta detta . Vad skall motdraget vara innan Win7 lanseras!

 

mindlights bild

Att Red Hat rullar på som en vinstmaskin är inte otippat. De satsar på de segment de är starka på. Den tunga serverdelen. De har inte ens bemödat sig med Desktop Linux ännu. Där blöder samtliga inblandade företag hårt.

Saxat ur ovanstående IDG-artikel:

"Novells situation för deras Suse
Linux ser liknande ut. En 25 procentig ökning mellan första kvartalet
2008 och samma period i år ger en positivt skillnad om 54 miljoner
svenska kronor till 2009 års fördel."

Okej. Låt oss bara titta på ovanstående lite sansat innan vi börjar med fanfarerna.

Man pratar om intäkt. Vad är intäkt. På bokföringssvenska kan man säga att det är pengar in när man utfört en tjänst t ex. Alltså. Kunderna har gett pengar till Novell för utförd tjänst eller såld vara?

Okej. ÄR detta vinst? Nej. Pengar ut såsom lönekostnader, lokaler och annat som utvecklare, säljare och alla andra kopplade till SUSE ska dras av från de pengarna.

Man undviker alltså att prata om att SUSE gjort en vinst. Man pratar om att man gör ett bättre resultat än samma tid förra året.

(För er som inte är van vid corporate finances and quarterly economics kan jag säga att man, efter att ha arbetat i en stooor amerikansk organisation lärt sig den hårda vägen att se igenom dimridåerna.)

Men okej. Det har gått bättre än förra året säger man. Intäktsmässigt. Ja... men man säger inte om man sänkt priserna, satsat på marknadsföring etc och där är lilla kickern. Du kan sälja massor av tjänster och dra in en hel del pengar på det men i slutändan handlar det om att man fortfarande ska dra av alla kringkostnader och det som är kvar är vinsten.

Jag väntar med att hurra av två anledningar:

1. Det är inte förrän när årsredovisningen släpps som vi kan få en bild av om SUSE går bra eller inte. Även då blir vi bortkollrade. Novell drar in ohyggliga pengar på diverse stängda produkter som fått bära SUSE m m flera år. Det kan t o m vara så att Novell väljer att flytta pengar från SUSE till sina stängda avdelningar för underskott på vissa ställen kan vara strategiskt farliga.

2. Kakan Red Hat och SUSE äter av heter UNIX. Således är den tragiska nyheten att den stängda mjukvara som direkt påverkar oss fortfarande har marknaden "by the balls".

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...