Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tuxarena listar fem bästa

TuxArena listar de fem bästa Linuxverktygen för att rippa och koda om DVD-filmer. dvd::rip, K9Copy, AcidRip, thoggen och HandBrake nämns i artikeln som har skärmdumpar samt en beskrivning om respektive program.

http://tuxarena.blogspot.com/2009/04/best-5-applications-to-rip-and.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Skall faktiskt testa dem. Har provkört lite olika, men den jag tycker fungerar bäst är skamlig nog "DVD Shrink" via Wine.

-------------------------------------

www.suselinux.se

Nu passar det bra med en länk till vår kunskapsbank om detta ämne med betydligt fler program.

http://wiki.linuxportalen.se/index.php/Lista_med_program_för_DVD-kopiering

Själv så använder jag kommandoradsprogram eller avidemux.

frilas bild

Hur är det med dessa program egentligen, uppdateras decrypteringsalgoritmerna kontinuerligt? Jag får intrycket att de ligger långt efter t ex AnyDVD.

polters bild

Uppdatera algoritmerna för vad? Vad jag vet så kan inte filmbolagen uppdatera sina krypteringsalgoritmer hur som helst, då det skulle bryta bakåtkompatibilitet med alla dvd-spelare. Så libdvdcss bör fungera utmärkt framöver. Om man nu inte vill ha Blu-Ray, men det verkar det inte vara så många som vill i Sverige.

frilas bild

DVD-spelarna klarar det men inte datorn. Kurrupta VOB-filer, orefererade celler, falska bitar m m. Datorn klarar det inte men spelaren gör det.

polters bild

Du får gärna utveckla lite, för jag förstår inte hur dator skulle misslyckas med något som dvd-spelaren fixar.

hoths bild

Är det samma fenomen som för en CD-spelare så verkar det beo på att de är mer okänsliga för fel än vad en dator är. Skall du läsa in data så måste varje bit vara rätt med för ljud så kan du tappa rätt mycket utan att nämnvärt påverka ljudet. Till stor det beror ju detta på att de digitala värdena för ljud i viss position filtreras vid DA-omvandlingen och efterföljande förstärkeri och signalbehandling.

Avsiktliga fel ingår också i vissa kopieringsskydd av samma anledning. CD/DVD-spelaren strutar i felen men datorn blir så förvirrad att den inte kan läsa filen.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!