Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya DebEX-Debian (5.0) Lenny LiveCD

Gamla DebEX-Debian LiveCD har inte uppdaterats sedan augusti 2007. Detta beroende på att originalsystemet Debian Live-CD (create your own custom Live-CD) inte har uppdaterats sedan augusti 2005. Det svåra har varit att ersätta kernel 2.6.12 (originalkerneln) med en med bättre stöd för nyare datorer/hårdvara. Det problemet har jag nu själv löst. Nya DebEX-Debian Lenny använder en kernel (2.6.28), som jag "lånat" från KNOPPIX 6.0. (Är inte jag rätt påhittig?). Det lånet innebär bl a att systemet nu har stöd för nästan all hårdvara. Den gamla kerneln 2.6.12 gjorde systemet obrukbart på nyare datorer.

Förändra allt
Den bästa med DebEX-Debian är att du själv (relativt) enkelt kan skapa ett alldeles eget Debian-system med DebEX-Debian Lenny som grund. D v s du startar upp datorn från live-skivan och förändrar allt (inkl. programinnehållet). När du är nöjd skapar du en ny ISO-fil med (i princip) ett enda kommando. Nästan lika smidigt som i PCLinuxOS och/eller exDream.

HÄMTNING
Du hämtar DebEX-Debian Lenny på Svenska Linuxföreningens server.

md5sum för DebEX-Debian Lenny.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.