Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Det fria Internet är i fara!

Detta är mycket viktigt. EU är på väg att rösta igenom ett förslag som gör att operatörer kan blockera delar av Internet och sälja nätet i paket. Det handlar om det inte alltför kända "Telekompaketet". Nu manar jag, och många med mig, att alla mejlar, ringer, eller skickar snigelpost, till de tre svenskar som har inflytande om detta förslag.

Besök http://telekompaketet.se/ för mer information.

Vad kommer detta göra för Linux med dess fria distribution?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

valdermans bild

Men är de igång nu igen? Var det inte så sent som förra året vi hade den här skiten på tal senast? Eller var det på andra sidan dammen?

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

abergmans bild

 Det fria internet dog den 1a April. Smile

 

 

cryingfreemans bild

Det här kommer att göra det väldigt, väldigt mycket mindre fritt. IPRED är rena silkesvantarna i jämförelse.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

valdermans bild

Jo, vid närmare eftertanke verkar det ju faktiskt så. Vad hindrar internetleverantörer från att göra detta redan idag? Och vad skulle det egentligen påverka? Svensson kanske köper ett sådant abonnemang, men så fort han får en Googleträff som inte ingår i hans paket kommer han att bli mäkta förbannad och byta abonnemang eller t o m leverantör.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

ein.anderssons bild

Nu tror inte jag att det är din ISP du skall oroa dig för eftersom dom kan du påverka. Utan mer tänk om den som levererar bandbredd till tex youtube anser att alla IP från bbb inte får gå in på sidan? eller om Aftonbladet spärrar banehof eftersom dom anses "pirat vänliga".

--
QuadMotion AB - Allt för ditt elfordon
Sveriges största nyhetskälla om elfordon!

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jonasbjorks bild

Den sannolikheten bedömer jag som minimal. Varför skulle en tjänsteleverantör vilja blockera användare? Det skapar ju bara utrymme för andra tjänsteleverantörer som tar över. Är det inte det vi högaktar inom open source? Evolution (och då menar jag inte epost/kontaktprogrammet).

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Tur man snart går över till Bahnhof. Känns inte som att de skulle blockera något på internet (iofs har de tydligen dispyt med Telia som gör att man får 56K-fart mot alla Telia-kunder...). Som du säger så tror jag det skulle dyka upp någon operatör som väljer att ha internet helt fritt, och jag tror Bahnhof är en sådan operatör.

valdermans bild

Problemet uppstår när de som äger kablarna får för sig att net neutrality inte duger åt dem. Lycka till med att plöja ned ett eget kabelnät som kan konkurrera med Telia eller Ericsson. Men visst, jag håller allt med om att i Sverige är den risken minimal.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

valdermans bild

Vad hindrar dem från att göra detta redan nu, och vad har detta med lagförslaget att göra? Som jag förstod det rör det sig om att internetleverantörer skulle kunna packetera stympade Internetlösningar, kanske bara med access till ett par banker, Youtube och Amazon, och sälja till kunder. De som levererar bandbredd har knappast möjlighet att göra detta - vilken ISP skulle köpa bandbredd av någon som begränsar vad de kan erbjuda sina kunder till disney.com och Aftonbladet?

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

http://agaton.sax.myopenid.com/s bild

Har för mig det står någonstans hos PTS att operatörerna inte får begränsa trafiken, typ som jag läst att vissa operatörer gjör/gjorde med bittorrent. Eftersom det gick så mycket trafik på portarna 6881-6889 eller vilka det nu är, ströp de hastigheten där för att minska belastningen. Det får de inte göra i Sverige. Med detta lagförslaget skulle de få göra det och att du t.ex. måste köpa ett tilläggspaket för att få tillgång till den typen av trafik om jag förstått allt rätt.

valdermans bild

Jag tvivlar mycket starkt på det, med tanke på att samtliga internetleverantörer åtminstone blockerar utgående trafik på port 25 (SMTP) av säkerhetsskäl, och vissa blockerar inkommande portar 21, 80, 443, etc.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

fredentofts bild

Det är väl ändå en jäkla skillnad på att av "säkerhetsskäl" tvinga kunderna att använda leverantörens smtp-server och att blockera delar av internet.

Att man i vissa abonnemang int heller får lov att utan vidare sätta upp en egen server hemma känns inte heller konstigt, det är ju förenat med vissa säkerhetsrisker att göra sånt om man inte vet vad man sysslar med.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

valdermans bild

Vad skiljer detta från t ex BitTorrent-trafik som nämndes tidigare? En BT-klient sätter upp en server, och det är inte alls ovanligt att malware sprids via BT.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

tufftuffs bild

Alla leverantörer blockerar inte port 25. Jag har regelbundet använt den över Glocalnet tex. Kramnet som är min hemleverantör använder endast det sk "barnporrfiltret", inga portar blockeras.

Men eftersom "barnporrfiltret" missbrukas så borde även det tas bort. Gissningsvis är mindre än 10% av de blockerade siterna som innehåller barnporr. Jag har själv råkat hittat ett ca ett halvt dussin, ingen av dom hade ens porr, än mindre barnporr. Däremot hade dom programvaror för kopiering av DVD.

valdermans bild

Men suck, det fattar du väl att om du redan har en DVD mer barnporr kan du ju använda de programmen för att kopiera den, då är det ju klart såna sidor måste blockeras! För barnens skull!

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

http://agaton.sax.myopenid.com/s bild

http://www.pts.se/sv/Dokument/Rapporter/Internet/2009/Natneutralitet---P...

Promemorian syftar bl.a. till att klargöra begreppet nätneutralitet,
regler och PTS roll nu och i framtiden. En möjlig definition av
begreppet är att Internetanvändare med ”best effort” fritt ska kunna ta
emot och skicka innehåll samt använda tjänster som inte skadar
nätverket, medan operatören inte får manipulera eller nedprioritera
trafiken beroende på innehåll, ursprung eller destination och ska ge
tydlig information om anslutningens kapacitet och kvalitet. Ännu har
inte PTS funnit skäl att agera i någon fråga som har att göra med
nätneutralitet. Ändringar i EU-direktiv kan ge myndigheten större
befogenheter. PTS kommer i första hand att jobba för att se till att
användare är välinformerade om tjänstekvalitet m.m. Därutöver kommer
PTS att bevaka frågan ur ett internationellt perspektiv.

Kristians bild

Svar ifrån Lena Ek bifogas. Det är ett gruppsvar till över 150 mailare så jag antar att jag får publicera det. Fortsätt maila och eller ring, särskilt till de övriga som inte givit respons (till mig åtminstone)

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

alberts bild

Jag fick samma svar från Lena Ek. Dessutom fick jag svar från några till.

Gunnar Hökmark svarade genom att referera till sin blogg: http://hokmark.eu/pa-vag-till-strasbourg-med-telekompaket-etc/
Jens Holm svarade:

Hej,

Tack för ditt mejl. Och ursäkta att jag svarar dig likadant som alla andra. Det har varit en ohygglig massa mejl om telekompaketet, upphovsrätten, Ipred och Acta. Det är bra att så många trycker på i dessa frågor!

Jag instämmer i det absruda i att kunna avstänga individer från nätet. Vi i vänsterpartiet fick förra gången vi röstade om telekompaketet igenom ändringsförslag nr 166 som just garanterade individens rätt till Internet (alltså att inte bli avstängd). Vi kommer att fortsätta att kämpa för detta, liksom nr 138 som innehåller samma krav.

Vi fortsätter också vår kamp mot Acta, förlängd upphovsrätt och andra frihetshämmande krav från multinationella företag.

På torsdag röstar vi om förslaget till förlängd upphovsrätt. Jag är motståndare till detta. Läs de ändringsförslag som jag har lagt inför omröstningen på:

http://www.jensholm.se/2009/04/21/nej-till-forlangd-upphovsratt/

Läs också gärna:

http://www.jensholm.se/2008/10/08/vansterpartiet-frihet/

Bästa hälsningar

Jens (V)

Carl Schlyter svarade:

Hej Albert och tack för ditt mail!

Jag delar dina synpunkter och kommer att göra vad jag kan för att tillägg 138 ska röstas igenom.

Jag sitter inte i ITRE- utskottet, men tänkte faktiskt gå dit ändå i kväll för att frågan är så viktig.

Om alla gröna som sitter där är närvarande har jag ingen rösträtt, men om någon är borta kan jag hoppa in och vara säker på att vi inte förlorar beslutet pga dålig närvaro. Jag delar dina farhågor och din oro. Jag har länge agerat i liknande frågor. Se gärna iwouldntsteal.net eller www.mp.se/carl

När frågan kommer till plenum där alla röstar kommer jag givetvis att stödja förslaget och dessutom rösta emot en uppgörelse, som inte innehåller en text som garanterar frihet från övervakning. Detta är bara en omröstning i raden som begränsar våra friheter. Jag har hela den gröna gruppen i parlamentet med mig i nästan alla dessa frågor.

Med vänlig hälsning,

Carl Schlyter , miljöpartiet

Sen fick jag också ett kort men personligt komponerat svar från Inger Segelström (Drunk och liknande svar som ovanstående två från Eva-Britt Svensson (v).

Lasps bild

Har detta något med att försöka att begränsa spam så tycker jag att det är rätt.

Varför skall vi inte kunna få stopp på det som jag anser har förstört eposten redan?

Ett bra samhälle kommer alltid att ligga efter i åtgärder mot de som överytnyttjar det fria samhället!

Fundera på varför det blir så!

valdermans bild

Hur får du till kopplingen till spam där, och vad tror du ett EU-direktiv skulle göra mot någonting som först och främst kommer från Ryssland?

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

Jag tycker det är fel att blockera spam. Vad är då nästa steg? Vad tycker man inte om mer än spam? Säg att makthavarna får för sig att Linux är farligt, så de blockerar allt som har med Linux att göra, är det OK? Skulle det vara OK om det var Windows de blockerade? Eller varför inte alla hemsidor som handlar om kattor! Usch, kattsidor är det värsta jag vet. Speciellt de som har ljud i bakgrunden, så man får höra katten Smulan "mjaua" när man kommer in på sidan. "Klicka här för att höra Smulan mjua igen". Gärna med animerade GIF-bilder, lite Adobe Flash och annat fint också.

Vart vill jag komma med det här? Varför är det OK att blockera/begränsa internet i vissa fall och i andra fall inte. Varför skall alltid _vår_ högst personliga preferens få ligga till grund för vad som är rätt och fel, vad som är ok och vad som inte är ok att blockera på nätet? Varför har inte alla människor samma rättigheter att använda internet till vad de vill använda det till? Låt oss ta ett exempel, för att förtydliga lite här..

"Men jag har inte bett om SPAM!"
"Nehe, och jag har inte bett dig att öppna min SPAM!"

Vem har rätt? Vem har fel? Vem äger min inbox? Är det jag själv, eller är det internet? Kan jag blockera vissa användare/brev från att nå min inbox? Ja, till en viss del. Just SPAM är ganska enkelt att bli av med. Antagligen så migrerar man sin epost till GMail (som i mitt tycke är en suverän tjänst, men det är jag som tycker det - du får tycka annorlunda) eller så kör man Mozilla Thunderbird som e-postklient. Utmärkt spamfilter i den, som lär sig med tiden vad du vill och vad du inte vill ha. Men, du slipper inte att ladda ner spam med Thunderbird, för den måste hämta brevet innan den kan klassa det som spam. Då är det bättre att ha en server-side lösning, till exempel GMail. Där de redan på servern (innan du hämtar eposten) har tagit bort spam.

Ändå när ämnet är uppe. Idag pratade jag med en kollega på skolan. Han hade varit i Italien på semester. Där satt han och läste Aftonbladet med mobiltelefonen för att "hänga med i vad som händer i Sverige". Det kostar, som bekant, en hel del med datatrafik i utländska mobilnät vilket han kom fram till när räkningen kom hem. Han frågade mig: "varför måste de ha bildreklam på sidan? det lär ju var en hel del ondödig trafik bara att ladda ner bilderna". Ja, varför är det så? tänkte jag. Och kom på iden att skriva en Aftonbladet-proxy som bara hämtar textnyheterna för just jag-är-i-utlandet-och-vill-följa-med-vad-som-händer-hemma-i-sverige-surfare. Jag tror Aftonbladet har RSS-flöden, så det lär inte bli allt för krångligt.

Nåväl, solen skiner över Helsingborg idag också och jag behöver komma ifatt med jobb (igen). Fattar inte - ju mer jag jobbar, desto mer får jag att göra Sad

Oj, detta var inte min blogg. Hoppas svaret på ditt inlägg kommer fram i mitt inlägg som skrevs som ett svar på ditt inlägg som senare blev en "blog"-postning av mig som inte riktigt har fått i mig kaffe ännu..

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

valdermans bild

Problemet med spam är ju att det tar upp så mycket trafik och orsakar så mycket problem att de dränker legitim trafik och i det närmaste är att räkna som stöld av tjänst. Är du en lika varm förespråkare av telefonförsäljning också? Om din inbox tillhör Internet och inte dig så måste ju även din telefon tillhöra telefonnätet, och inte dig, eller hur?

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

För en spammare är ju spam just legitim trafik. I hans ögon alltså. Jag gillar inte spam, jag försvarar inte spam.

På din fråga svarar jag: under förutsättning att jag har rätt i min tanke om att inboxen tillhör internet så hör telefonen till telenätet. Jag avskyr telesäljare förresten.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

valdermans bild

Men om det inte är OK att med telefonförsäljeri (under förutsättning att det var vad du menade,) hur får du då ihop det hela med att spam är OK?

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

Jag gillar varken spam eller telefonförsäljare. Men har jag en inbox så får jag kanske stå ut med spam och har jag en telefon får jag väl stå ut med telefonförsäljare. Hellre det än att myndigheterna censurerar och begränsar internet.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Det finns en viktig skillnad mellan våra telefoner och vanliga brevlådor, och vår elektroniska brevlåda. I den riktiga världen kan vi tala om att vi inte vill ha samtal från telefonförsäljare (NIX-registret) och vi kan sätta upp en "Ingen reklam, tack" på vår brevlåda. Då kanske man kan resonera som så att vi kan använda oss av spamfilter för att tala om vad vi inte vill ha, men det är ju bara en automatiserad "nej tack:are". Jag ser inte riktigt varför det skulle vara annorlunda på internet, varför ska en elektronisk brevlåda inte lyda under samma ordningsregler som en vanlig? Personligen tycker jag det är sunt förnuft att vi bara får saker i e-brevlådan som vi endera bett om/accepterat att få, eller från dom som känner till vår e-postadress.

En lösning på spamproblemet som det talats om förut att belägga varje skickat brev med en kostnad, typ 1 öre. Det skulle inte bli någon direkt kostnad för vanliga dödliga, men det skulle bli stora summor för spammare. Jag skulle gärna se en sådan lösning. ISP:er får naturligtvis vara förstående att folks datorer kan ha kapats och inte driva in räkningarna i sådana fall. Det blir ju som en slags väckarklocka för de som har infekterade datorer också.

leochingkwakes bild

Spammare känner ju till din epostadress. Annars kan dom väl inte skicka till dig?

FoHs bild

Jo. Det är magi! Laughing out loud Skulle inte säga att de "känner till" den, men de har den naturligtvis. Endera chansar de, ibland får man ju ett brev som är adresserat till 100 andra varianter på "martin karlsson", eller så dammsuger de internet efter adresser. Det senare är ju lite som att jag skulle sitta och skicka direktadresserad reklam till adresser som jag fått från en telefonkatalog/hitta.se.

leochingkwakes bild

Så du har inte reggat dig på spammeplease.com då?

Lasps bild

Aha där har du lösningen min käre Albert.

Det är den adressen som skall bort från nätet!

Kristians bild

Har du mailat eller står du bara och pratar fina ord?

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

Kristians bild

Suck! Var det någon mer än albert och polter som fick tummen ur till mer än ännu en "evig" LP-tråd?

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

Lasps bild

Faran över för denna gång. Kanske vore det bra att inte bara lönka till en annan "försvarsorg" uatn att klart redogöra för vad det gäller säger Lasp

Kristians bild

Även om jag redogjort i detalj bör ändå den som är intresserad själv kolla upp källor och se vad som gäller.

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

Lasps bild

Bra Kristian, skall tänka på det nästa gång !
Frågan lär ju komma tillbaka. Frankrike kanske inte nöjer sig med dagens beslut!

jeffs bild

Visst var det fler som fick tummen ur. Ett tips för de som faktiskt bryr sig är att kolla in http://henrikalexandersson.se/. HAXs blogg utsågs till årets politiska blogg och ofta har han bättre och snabbare täckning av de flesta frågor som berör censur, internet, övervakning och över alla allmänt dumma saker som EU/Regeringen/Riksdagen/alla andra i maktposition som inte borde vara där, ställer till med.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

Lasps bild

All ny teknik, kommer att finna sina användare och belackare. Så långt är allt väl. Men när några få "SuperUserProducenter (SUP) tar sig för stora anspråk är det inte demokratiskt.

Min tanke Jonas Björk, var att ge EU de verktyg som krävs för att man skall kunna ha ett fritt nät.

Jag ser ju i min SpamBox, som ligger på GMail, att det är ett litet antal som överutnyttjar systemet.

Vill du att dessa skall få förstöra nätet? För det är dit vi är på väg.

 

Förövrigt har jag väntat länge på en reklamfri kanal för exempelvis tidningar

Johan Städhe på IDG drev en kampanj om att rensa TV tablån från reklam. Jag mailade honom och bad IDG sluta med reklam de också.

Det överutnyttjar mina hårddiskar och mina ögon!

 

jonasbjorks bild

Ett fritt nät är inget annat än ett nät där du, jag och spammare får använda nätet fritt. Ett fritt nät är inte ett nät där vi säger "du spammar så du får inte använda vårt fria nät". Då är det inte längre fritt.

Jag tycker inte om spam, bara för att klargöra det. Men jag måste ju få fundera lite, eller hur? Wink

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

valdermans bild

Men om någon överutnyttjar nätet så oproportionerligt att andra blir lidande av det, borde då inte åtgärder vidtas för att åtminstone begränsa dennes användning?

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

Det var väl det som hände förra fredagen när TPB blev fällda i rätten?

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Lasps bild

 Den fällande (förnärvarande) domen mot TPB har inte med nätets fysiska utnyttjande att göra.

Iof minskade trafiken och flera Bits och bay lägger ner frivilligt tydligen. FDet gäller att ha koll på trafiken

Kolla in www.marinetraffic.com och zooma in HBG. Så kan du se nästa färja!

ein.anderssons bild

Tipsa din kompis om http://mobil.aftonbladet.se/ i stället, inget reklam men samma innehåll och helt moraliskt klanderfritt. (Stäng till och med av bildvisningen/nerladdningen, så spar du ännu mera data)

--
QuadMotion AB - Allt för ditt elfordon
Sveriges största nyhetskälla om elfordon!

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jonasbjorks bild

Ahh, det skall jag göra. Tack! Smile

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4960421.ab

Slaget vunnet, men inte kriget

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

sqms bild

mikehers bild

flummpropaganda utan det verkar vara ordentlig fakta. Vill vi ha förändring jobba mer politiskt och framförallt läs på mer och då inte fjantskitblaskor som aftonbladet eller idg. Några mer oseriösa nyhetsblaskor får man leta efter.

Jsg undrar om nån här skulle länka till idg när de skrivit oseriösa Vista lobbande artiklar.