Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

GNU/Linux passerar 1%

Företaget Net Applications rapporterar idag att Linux under april hade en marknadsandel på 1,02% av skrivbordsdatorerna enligt företagets mätningar. Detta är första gången som operativsystemet har passerat 1% i undersökningarna i fråga. Datan som nämns är enligt företaget samanställt från ungefär 160 miljoner användare.

Läs mer:

Källa

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dfss bild

Nu ska man inte dra alltför stora slutsatser av en enskild undersökning, men jag tycker ändå att det är någonting att glädjas över.

hoths bild

Sant, och det som verkligen är intressant är ju trenden.

Här ser man att det dominerande valet under den senaste två årsperioden har fallit med fem procentenheter från 93% till 88%, vilket för övrigt i stort verkar ha gått världen förbi. Lejonparten av den volymen har olika inkarnationer av MAC tagit. För Linux så har andelen ökat från 0.43% till 1.02% vilket ger en ökningstakt bra över 100% och det är den snabbaste ökningen av alla OS!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

Kristians bild

Förtydligar att du förmodligen menar skrivbordsystem. De flesta av världens datorer kör inte Windows eller MacOSX

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

dfss bild

Nu är det återgärdat. {#emotions_dlg.smile}

hoths bild

Beroende på utsnitt så får man lite olika resultat. I en annan undersökning baserad på franska siter så passerade Linux 1% i augusti 2008. Det är roligt att trenden fortsätter världen över och att Linux nu når allt fler.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!