Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux Mint 7 RC1 presenterad

Jag har nu laddat ner nya Mint 7 (Gloria) och installerat.  Som väntat så verkar det mesta fungera redan i RC1.  Inte så konstigt eftersom den bygger på Ubuntu 9.04 som åxa fungerade på min dator.  Fast den här är snyggare...{#emotions_dlg.wink}

Men som sagt, man påstår att releasen inte skall användas för normalt bruk, endast för provkörning och buggrapportering.  Jag tycker dock att den duger riktigt bra redan nu.  {#emotions_dlg.smile}

Linux Mint 7 klarade av mitt ATI HD 3650 AGP Grafikkort, precis som även Ubuntun gjorde.

Det enda jag har märkt (på båda distarna) är att GoogleEarth blinkar då Compiz är igång.

Men man kan installera en snabbknapp för att stänga av och på Compiz om man vill.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

"Fast den här är snyggare..." . Idag på lektionen frågade jag eleverna om de hade laddat ner Windows 7 och testat, klart de hade. Jag frågade vad de tycker är bra med Windows 7. "Det är snyggare ikoner" fick jag till svar. De jämförde med XP och Vista.

Tragiskt att det är utseendet på ett OS som avgör om det är "bra" eller inte.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tux-svens bild

Men snälla Jonas, det är verkligen inte Utseendet som avgör för min del.  Nr 1 är funktionalliteten, absolut. Men det är lite roligt att småretas lite......{#emotions_dlg.wink}

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

abergmans bild

 Du vet lika väl som jag att det är utsidan som räknas! Insidan är bara sekundär och inget man är intresserad av egentligen.

 

 

filipjanssons bild

Insidan är allt som oftast ointressant om man inte ska gifta sig med hon/han/den/det. Tycka vad man vill men nog fan kollar jag hellre på en snygg sak än en ful(are).

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

aydens bild

Har samma upplevelse har testat mint 7 rc 1 nu ett par timmar och den har fungerat mycket fint i min bärbara acer 5100.

tycker det ser ut som som att batteritiden är bättre nu än med mint 6 har 24 % kvar nu när den brukar vara nere i 10%

hoths bild

En arbetskamrat som visst att jag var linuxfrälst kom och frågade vilken dist han skulle välja. Jag rekommenderade Linux Mint, trots att jag inte kör den själv men jag har testat den lite. Mest baserat på rekommendationer från tux-sven, faktiskt.

När jag dagen efter frågade hur det hade gått så lyste det ur ögonen på honom och han var fullständigt lyrisk!

"- På 1.5timma hade jag laddat hem den, bränt och installerat systemet, och då hade jag ändå hunnit med att hämta barnen från dagis på den tiden! Den bara funkar! När det var något med grafikrutinerna som inte fungerade bra så frågade den om den skulle ta hem och installera nvidia-drivarna istället. När jag accepterade det så hämtade den det den behövde och sedan var allt igång, perfekt!"

Roligt med ännu en ny nöjd linux-användare och en dist som bara funkar!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

tux-svens bild

Det är kul att höra, hoth! {#emotions_dlg.smile} Det finns ett par KDE-applikationer som jag personligen saknar,  men det går ju lätt att installera dem. Jag brukar tveklöst rekommendera Linux Mint nuförtiden, de som provar verkar väldigt positiva. {#emotions_dlg.smile}

Till skillnad mot Ubuntu kommer Mint med Thunderbird förinstallerad som e-post-hanterare. Det jag själv saknde var Digikam och K3b.  K3b går att ställa in så att den öppnar sig automatiskt när man stoppar in en tom CD, precis som om det hade ingått i gnome-systemet. (Mint7)  Men det är nog en Ubuntu-finess. Likaså Printern, den skulle jag installera tänkte jag, och öppnade "Utskrifter" i Control-center.  Men den var redan installerad och markerad som default-printer!  Utan att jag hade gjort något alls!   Bara att printa.  Det är automagi när den är som bäst.  {#emotions_dlg.smile}

Ubuntu och Mint har åxå möjligheten att enkelt välja datornamn i samband med installationen. I Mint kan man även sätta ett rootlösenord om man vill.

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

"Linux Mint - när Linux smakar som bäst"

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

elwiss bild

Är inte det Linux Minttu?