Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LFA :: Linux För Alla (publicerad första gången 090517)

Min svenska remaster av Igelle (Linux on any device) PC/Desktop 0.6.0, som jag kallar LFA :: Linux För Alla LiveCD är nu klar för gratis hämtning. Igelle testades i Datormagazin nummer 5-2009.
LFA logo
Skrivbordsmiljön LXDE och kernel 2.6.27.19 används. Det finns stöd för nästan all hårdvara. Förutom att jag "försvenskat" systemet har jag lagt till bl a programmen AbiWord 2.6.8, Wine 1.1.17 och Firefox 3.0.10 med Flash och Java. Systemet kan installeras till hårddisk och/eller USB-sticka. Om du installerar till USB-sticka blir du riktigt portabel, eftersom alla ändringar av systemet sparas automatiskt direkt på stickan.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

Hämtning

LFA Igelle hämtas gratis på/från Svenska Linuxföreningens server.

md5sum för LFA Igelle

S k feedback
Det vore roligt om någon/några fann det mödan värt att skriva något om sina körerfarenheter. Såvitt jag kunnat konstatera är autokonfigureringen av grafikkort m m alldeles lysande, men... Utan att sticka ut hakan alltför mycket vill jag påstå att Igelle också är ett betydligt "roligare" linuxsystem än många mera "populära" linuxsystem, som t. ex. Ubuntu, men...

Anmärkning
Denna nyhet publicerades första gången den 17 maj 2009. Den togs sedan bort på oklara grunder. Jag gör nu ett nytt försök, eftersom systemet LFA/Igelle (jämförelsevis) är värt lite (mera) uppmärksamhet.