Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux Mint 7 Släppt!

Det tog lite tid, att "bara ändra lite färgtema"....Eller kanske har man gjort nåt mer?  {#emotions_dlg.wink}  Håller på att tanka ned just nu för att kolla.  {#emotions_dlg.smile}

Här kan du hitta LinuxMint 7: http://www.linuxmint.com/download.php   (Välj i första hand Main edition!)

EDIT:  Linux Mint 7 (Gloria) bygger på Ubuntu 9.04.  Skillnaden ligger bl.a. i att:

Alla codecs och stängda program finns med från början, det är gjort så allt skall funka "out of the box". 

Hela det grafiska user-interfacet är anpassat så att f.d. Windowsanvändare skall känna sig lite mer hemma.

Det är inte är brunt, utan rikigt väldesignat och snyggt.  Alltså estetiskt riktigt tilltalande. {#emotions_dlg.laughing}

Om du bara kör Main-skivan "live" får du inte med de svenska inställningarana.  Det blir emellertid en riktig svensk Mint när du installerat på din hårddisk.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Charlies bild

Låt höra!! Vad tyckte du? jag såg det som hastigast hos en kollega på jobb idag bara. Regn!

tux-svens bild

Jahaja jag har inte hunnit testa så mycket ännu. Rent allmänt kan man säga att "Gloria" som releasen heter är trevlig. Några issues relaterade till Ubuntu 9.04 kvarstår dock.

 Vi migrerade en Suse-KDE 10.2 maskin rakt över till Linux Mint 7 igår kväll. Det går oerhört snabbt att installera Linux Mint eftersom mycket av efterinstallationerna försvinner. {#emotions_dlg.smile}  Nu tog det tid ändå eftersom maskinen krånglade. Först efter minnestestning och "lobotomering" av ett defekt RAM-minne så kunde installationen starta.  Det tycks som att Nvidia-korten fortfarande funkar mycket bättre än ATI-korten kunde jag konstatera.

På min egen maskin funkar det egentligen fint, men ATI-3650-kortet ställer fortfarande till en del grafikbekymmer. Jag har därför lagt till en applikation på skrivbordet som heter "Compiz-Switch".  Med den kan jag snabbt stänga av Compiz-efftkterna om jag skall köra GoogleEarth. Annars flimrar Google-fönstret. Exakt samma fel finns i Ubuntu 9.04. Detta kan jag leva med tills dess problemen blir lösta.

Dessvärre finns tyvärr åxå samma ljudproblem kvar som i Ubuntu 9.04. Ljudet "choppar" och blir långsamt ibland. Det verkar som många har det bekymret, om man söker på webben.  Jag tror att det är något med Pulse Audio som ställer till det.  Det är väl egentligen det enda som kan vara riktigt störande. Hoppas på en snar patch.

Men utseendet går ju först, och Linux Mint 7 - Gloria, är mycket vackert!  {#emotions_dlg.smile}   (Hoppas Jonas läser denna rad!)  {#emotions_dlg.wink}

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!  (Min nya slogan, som jag fått av hoth.)

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

FoHs bild

Jag upplever också lite sådana där fel tillsammans med Compiz. Något som jag tycker är väldigt konstigt är att Firefox-fönstret kan balla ur (täckas helt av grafikfel) om man har en större bild i fönstret, en bild som man måste scrolla för att se hela.

jonasbjorks bild

Gloria my ass tux-sven. Mint är bara ett grafiskt tema som lagts på Ubuntu! Wink

Är du glad så är jag glad. Själv kör jag vidare i min diarrebruna Ubuntu 9.04. Bokade precis biljetter till Monsters vs Alien på bio. Ska gå med barnen idag. Sånt är roligare än "mint" Wink

Min flickväns son och hans kompis hade en tävling igår där de skulle stoppa så många mintpastiller i munnen som de kunde. De svettades i ansiktet och blev röda. Vad jag kunde konstatera efter deras tävling var att för mycket Mint smakar inte bra.. Wink

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Javisst, det är helt korrekt. I stort sett. Men, förutom förutom det nya temat så finns det lite putsningar som tar Linux Mint den där sista biten. Från något som fungerar ... nästan... till något som "bara fungerar". Och det är inte så lite det. Man kan säga att Linux Mint är det som Ubuntu borde vara.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

Marcuss bild

Okej, så man har bytat från skitbrun till spygrön. Helt ärligt? VAD är det som är bättre med det?

Sen ser jag att man snott menyn från opensuse, likadant med "Control center". Har dessa disttillverkare gjort något själv överhuvudtaget?. Jag är mäktigt oimponerad.
Fönstertemat ser ut som "Dust", inget som är ovanligt från vanliga ubuntu.

Kul releasenamn dessutom. "Gloria", jag har svårt för att kunna tänka mig en gloria som just spygrön.

Om nu denna ultimata dist (som likt en tävlingscyklist tar bort vind bakom kamerabilen) enbart tar "det bästa" av alla andra distar, så kan den väll även lägga ner någon tid på att ta bort bristerna också? Med tanke på att den släpps månader senare.

FoHs bild

Vissa skulle säga att det är en brist att Flash, Java, möjligheten att spela DVD-filmer osv inte är installerade från start. Det är väl ingen hemlighet att distributionen är Ubuntu-kompatibel, så det är ju svårt att förbättra det perfekta {#emotions_dlg.wink} Du kan läsa lite om vad utvecklarna tillfört Linux Mint här: http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_Mint

Man kan ju tycka att de uppfinner hjulet på nytt, men hur många FLOSS-projekt är det inte som har gjort det?

Charlies bild

Jag tycker Mint-folket gör ett strålande jobb. För de som är nya på Linux, och kanske aldrig sett Linux i hela sitt liv, så är distar som Mint en suverän inkörsport. Och dom gör som sagt ingen hemlighet av att det är Ubuntu-baserat, vilket också är bra eftersom nybörjarna då kan vidga sina vyer själva. Då kan dom ta steg två, det mer "komplicerade" Ubuntu. Wink

Sen är väl inte MintUpdate, MintSpace, MintInstall osv någon dålig idé? DET skulle jag vilja säga är en förbättring! =)

tux-svens bild

Du har hittat argumenten Charlie! {#emotions_dlg.smile}  Detta är ingen dist primärt avsedd för inbitna Linux-nördar.  De som vill prova på linux, eller rent av bara kunna använda sin Linux-dator utan krångel - det är de som Linux Mint vänder sig till.  Vad denna portalens "inbitna nördar" tycker om Mint saknar egentligen helt betydelse...   Det är när man hjälpt någon att få in Mint på sin dator och denne säger "Det har verkar inte så svårt som jag trodde. Jag känner nästan igen mig trots att det är Linux".  Då vet man att Linux Mint är en lämplig dist. 

En grundregel är att när man proffesionellt testar en dist, eller någon mjukvara överhuvud taget, så skall man "byta hatt".  d.v.s. man skall ta på sig den tilltänkte slutanvändarens hatt.  I den hatten inryms förståelse för hur den tilltänkte slutanvändaren tänker, resonerar och vad denne kan tänkas förvänta sig av produkten. I denna hatt inryms icke saker som "Denna modul är inte öppen källkod - fy va dåligt"  "Det här är inte renlärigt" eller "Det här liknar Suse - varför har de gjort så?"

Mina påståenden om "hattar" är inte rent svammel, jag har jobbat med testansvar på ett stort mjukvaruproducerande företag i många år och tror mig ha en viss erfarenhet. {#emotions_dlg.wink}

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!  (Min nya slogan, som jag fått av hoth.)

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

Charlies bild

Håller helt med dig. Och det kan vara bra att ta på dom där hattarna vid andra tillfällen också. Jag och min bror brukar skratta gott åt när vi "kör fast" i någonting, om det nätverk, programmering eller vad som helst. Då säger vi "hur hade den 'vanlige' användaren gjort?". Då tar vi på oss användarhatten (eller dumstruten som vissa envisas med att kalla den) och slutar tänka som administratörer, tekniker eller programmerare. Och plötsligt så lossnar det. Då har vi varit för "avancerade" i vårt tänk och inte sett det uppenbara. Svammel svammel. =)

Men hur som helst så har Mint gått hem hos väldigt många av mina bekanta. En av kollegorna på jobb hade hört sorlet om Ubuntu 9.04 nu när den kom ut, och han laddade hem och installerade. En människa som aldrig testat Linux förut. Och han tyckte om det. Han frågade mig (samtidigt som han berättade att han gjort allt detta) av jag tyckte, och jag rekommenderade honom Linux Mint, eftersom han inte riktigt förstod sig på hur han skulle fixa flash osv. Dagen efter kom han med världens leende och var jätteglad. Han har nog fortfarande ingen aning att han nu kör Ubuntu "i nya kläder" bara, men hans Mint fungerar som HAN vill ha det och det är mer likt det OS han kört med tidigare. XP.

FoHs bild

Jag har av gammal vana rekommenderat Ubuntu till mina bekanta. Inget dåligt val av distribution, den är i mitt tycke en av de mer användarvänliga som finns. Den blir i varje ny version ännu bättre på det också. Men frågan är om jag inte ska börja rekommendera Linux Mint till alla noviser ändå.

Charlies bild

Men! Kom jag att tänka på nu. Mint har en rätt allvarlig, och åtminstone irriterande, bugg som Ubuntu saknar. Mint's uppdaterare. Den säger att "Systemet är ajour" bara för att det krävs root-rättigheter att söka efter uppdateringarna. Men det säger den inget om, förrän man klickar på ikonen. Och varför ska man göra det, när den säger att allt är bra och tryggt och fint...

Kristians bild

Har du rapporterat buggen?

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

Charlies bild

Jag skulle vilja. Men var?!?!

Dom hänvisar till forumet för buggrapportering enligt hemsidan.

http://www.linuxmint.com/getinvolved.php

http://forums.linuxmint.com/

Charlies bild

Ah! Ja, det har jag ju till och med själv läst nån gång för längesen när jag spanade runt där inne. Tack!

tux-svens bild

Nu har Ubuntu uppdaterat Linux-kärnan från 2.6.28.11 till 2.6.28.13. Då försvann ljudproblemen för mitt ATI 3650-kort i Ubuntu 9.04.  Nu hoppas jag bara att Mint åxå uppdaterar kärnan snart.  {#emotions_dlg.laughing}

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!  (Min nya slogan, som jag fått av hoth.)

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

pingus bild

Ramlade in på tråden när jag nu letar lämplig distro till 17-årig dotter, pluggar på IT-gymnasiet o kör ofta Linux. Byter dator nu så ska installera nytt. Mint, Ubuntu, Mepis, Debian...??
1) Mint är trevlig, har kört 5:an ett tag. Men en stor nackdel med Mint är att den inte är uppgraderingsbar - visst, det GÅR kanske men är inte rekommenderat och förenat med stora risker. Lämpligt bara för den som kan reparera ett trasigt system från terminalen, detta tycker jag inte är  acceptabelt.
2) Ubuntu ska inte vara några problem att uppgradera, inte Debian heller så det är ett specifikt Mint-problem. Ubuntu trasslar å andra sidan emellanåt, mycket fixande för att få allt att funka.
3) Debian är lite för tidigt att ge henne, även om det är min personliga favorit.
4) Så hur är Mepis då, den enda jag inte testat hittills - eller finns det andra bra alternativ?

----------------------------
In Pingvino veritas!

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

Charlies bild

Nu är jag ute på djupt vatten, men är inte "uppgraderaren" klar nu i sjuan?

tux-svens bild

Jo jag tror åxå den finns med nu Charlie, men jag själv ser inte det som något problem om den finns eller inte.

Personligen har jag aldrig använt någon uppgraderare vare sig den funnits eller inte.   Jag har alltid skilda "/" och "/home" -partitioner, så det är det bara att göra en ren ominstallation av rootpartitionen. I Mint slipper man allt tjafs med olika codecs och annat så det går väldigt fort att göra en installation från scratch.  Jag kan f.ö. alltid vara säker på att jag inte har några "lik i lasten" med denna metod.  {#emotions_dlg.smile}

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

Charlies bild

Även om jag oftast inte har separat /home så har jag aldrig heller brytt mig. Mina dokument och filer ligger på filserver, och vad gäller inställningar har man ändå backup på det viktiga.

jonasbjorks bild

Med openSUSE går det ännu snabbare, eftersom man inte behöver installera om datorn lite då och då. Finns dessutom online uppgradering i openSUSE, så man kör en uppgradering till nästa version smidigt..

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

pingus bild

Visst har vi separat /home (& /usr/local) men blir ju lite trassel ändå, att få in alla program man letat upp under åren t.ex. och div inställningar/fixningar under root o sånt. (mp3fs tex finns inte i förrådet suck manuellt installjobb..)

Dessutom vill jag visa hur bra Linux är, hon ska kunna SKRYTA för kompisarna hur lätt allt är!

OpenSuse har väl sina fördelar men vill inte ha den av andra skäl - ingen av mina favoriter helt enkelt.

----------------------------
In Pingvino veritas!

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

tux-svens bild

Linux-system behöver väl aldrig ominstalleras "lite då och då"? Det är Windows som har den "faciliteten". {#emotions_dlg.wink}  Om man inte håller på med suspekta expriment med ostabil mjukvara förståss, speciellt om det rör grafiken - då kan man ställa till det för sig nå'n gång,   Fast det gäller  även Suse vill jag minnas...{#emotions_dlg.undecided}   Att jag gör "rena" installationer beror mycket på att jag vill se hur en ren installation har utvecklats och ser ut i den nya releasen. Det är ju oftast genom denna procedur jag guidar nykomlingar i Linuxvärlden - ibland över telefon.

Uppgraderingar har dessutom historiskt sett krånglat för mig eftersom jag ofta har applikationstillägg som inte finns tillgängliga i nya versionen vid uppdateringsdatot. De har inte dykit upp förrens några veckeor efter introduktionen av den nya OS-versionen.

Men Jonas, Suse ÄR bra!  Jag kommer självklart att prova den nya releasen, med KDE, när den kommer i November eller när det nu var.   {#emotions_dlg.wink}

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

Nu har jag installerat och håller på att testa denna skapelse. Jag hade ju plötsligt en partition över. låt vara opålitlig.

Installationen gick bra, inte överdrivet svåra frågor. Men omstarten fixade sig inte. In i Suse 11 och YAST för att lägga till Linux Mint 7. Det var lätt, fanns färdigt val för att leta reda på alternativa startmenyer och lägga till dem!

Bootar om och kommer in i Linux Mint 7. Ganska låg upplösning lite långsamt. Plötsligt så kommer det upp en dialog "Har hittat nya properitära drivare till ditt kort. Vill du installera dem?" Typ, sa den. Klicka OK och starta om. NU var det hög upplösning och alla 3D-effekter. Whoooaaa!!!! Hej vad det går!

Byta språk till Svenska var heller inte svårt, lika så att ställa in mitt tangentbord.

Att installera program med mintinstall var också lätt. Stärsta lättnad, slippa se alla dess småpaket som man inte är intresserad av. Bara lista applikationer. Sedan instalelras allt snällt som behövs. Inte här besväras du av en massa onödig information som rullande transcript och liknande. Nu finns det bara ett knapptryck bort för den som prompt (hehe) måste se det.

Vill man installera många nya program samtidigt så finns rum för förbättringar. Det verkar bara gå att installera ett program i taget. Man kan inte shoppa runt och sedan installera allt i ett enda svep. Det gör att installationen tar lite längre tid då den blir mer manuellt interaktiv.

Det tog ett tag men till sist så upptäckte jag ett öppet hänglås längst ner på skärmen. Det var MintUpdate som pockkade på uppmärksamhet och ville meddela att den minsann hade hittat 66st paket som behövde uppdateras. Nu kan jag inte göra den till viljes just nu eftersom jag shoppat runt efter en massa skojiga program som skall installeras.

Första intrycket hittills är överväldigande positivt!

Återstår att testa mp3, you tube och aftonblasket. Fungerar det så funkar minsann allt, eller nått!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

tux-svens bild

Jag tror att du snart åxå börjar få det där konstiga - lite fåniga - leendet..?   {#emotions_dlg.wink}

Jag förstår inte varför du behöver ställa in svenska och ställa in tangentbordet.  Väljer du svenska vid installationen så ordnar sig allt automatiskt....?   Även klockan ställer in sig på rätt tid och tidszon automatiskt.   {#emotions_dlg.laughing}

Jag har faktiskt åxå stört mig lite på att man inte kan välja en hel batch med program för att sedan installera alltihop på en knapptryckning.

Men jag har beslutat mig för att jag kan leva med det, om allt bara fungerar som det skall.

Lycka till hoth!

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

Språket hade säkert fixat sig, men jag vill ha systemet på engelska (för att kunna googla på ev. felmeddelanden) och användarmiljön på svenska. Tangentbordet måste jag ställa in eftersom jag inte har ett standardbord utan ett fint Cherry-bord med pingvin på egen knapp, finns att välja i listan.

Mindre störd än väntat av Gnome, kanske har den utvecklats lite sedan sist och eventuellt kan de ha pillat lite med look-n-feel?

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

vfrs bild

Jag provade att lägga in Mint på min laptop. Jag har tidigare kört Linux mest på server och HTPC, men tänkte börja testa det även på en klient-PC. Installationen gick jättebra och Grub kommer upp snyggt med val för både Mint och den befintliga XP:n. Tyvärr så går inte booten lika bra. Den hänger under splashen när progressbaren rört sig en liten bit. Sedan blir det inget mer.

Enligt det som jag läst om laptopen så ska den funka utmärkt med Linux. Allt utom Winmodemet. Men det kan man ju vara utan. Maskinen är en gammal Compaq M300. Mycket behändig, speciellt utan dockningsstation. Dock gammal, säkert närmare 8-10 år. Det sitter en P3/600 i den. Duger till enklare saker.

tux-svens bild

Gck det bra när/om du körde live? 

Tips: Starta i felsäkert läge så kanske du kan se var det uppstår problem.

Kör gärna ett minnestest åxå.    (Finns på Mint-CD:n.)

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

vfrs bild

Nej, jag körde den aldrig live på den här maskinen. Jag ska prova det.

Med felsäkert läge, menar du recovery mode då?

Edit: Ja jag har kört ett minnestest helt ok.

tux-svens bild

ja jag menar recovery mode

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

vfrs bild

Recovery mode funkar inte heller. Skriver en massa saker och hänger sedan...

Jag kan inte skriva av allting den säger, och kan inte ta en skärmdump i det läget.

tux-svens bild

Det intressanta borde vara vad PCn säger närmast innan den hänger sig.  Finns det några "error" eller "failed" där t.ex?

Det går ganska bra att ta ett digitalfoto av skärmbilden om det är jobbigt att skriva, men hur du bär dig åt för att publicera det fotot på LP får du fråga någon annan....

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

vfrs bild

Vid försök till liveboot så säger den så här:

...
...
* Loading hardware drivers...
udevd-event[2317]: '/sbin/modprobe -b pci:v0000125Dd00001978sv00000E11sd0000B112bc04sc01i00' abnormal exit

Sedan stoppar det och den hänger där. Så något är det uppenbarligen med hårdvaran. Fast den borde ju inte hänga sig. Däremot om det finns osupportad hårdvara som sedan inte kommer att fungera, så är det en sak.

tux-svens bild

Det är nog icke-stödd HW som spökar.  Det är ju själva finessen med en live-CD, att man kan prova om det funkar innan man installerar.  Frågan är om det går att lista ut vilken del det är som spökar? (jag vet inte hur man gör) OM du hittar vad det är så tycker jag du Googlar på vad som är själva problemet i samband med Linux.  Om det är nå't som bara börjar bli lite för gammalt så kunde du kanske prova med Linux Mint 5, t.ex.

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

vfrs bild

Jag håller på att bränna en Mint 5 för att testa.

Edit: Färdig. Den startar iallafall i live-läge.

tux-svens bild

Kul, 5:an är alldeles utmärkt. Det är f.ö. en LTS-version.  LTS=Long Term Support, dvs den har längre livscykel än normalt.  {#emotions_dlg.smile}

Berätta om den går att starta efter installation åxå.  {#emotions_dlg.undecided}

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

leochingkwakes bild

En del Linuxdistributioner börjar bli inkompatibla med äldre datorer. Jag har sett liknande med Ubuntu fast det har man enkelt löst med att köra "alternate-cdn". Vet inte om Linux Mint har nåt liknande.

vfrs bild

Det jag kan tycka är lite skumt om det beror på en borttagen drivrutin, är att den hänger sig. Hängningar under booten borde ju bero på felaktigheter i själva detekteringen av hårdvaran och isåfall fixad. Den ska ju aldrig kunna hänga p.g.a att en drivrutin är bortplockad. Sedan är det en annan sak att det givetvis inte finns stöd för den hårdvaran längre isåfall. Men resten ska ju funka...

leochingkwakes bild

Jag har inte kollat exakt vad det beror på men antagligen är saker bortplockade från kärnan osv.

vfrs bild

Jo, det förstår jag. Antingen i kärnan eller några av kärnmodulerna. Och är det hårdvara som slutar supportas, så måste det ju vara drivrutiner i någon form. Och hänger sig saker då istället för att bara den enheten slutar fungera, så tycker jag det är lite märkligt.

 

tux-svens bild

"Märkligt" skulle jag nog ersätta med "lite osnyggt implementerat" {#emotions_dlg.wink}

Linux är ju trots allt i stora delar skapat av obetalda entusiaster.  {#emotions_dlg.smile}

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

leochingkwakes bild

Vissa distributioner verkar ha rika datornördar som alltid har det senaste inom hårdvara och utvecklar därmed bara för detta och anser att gammal hårdvara inte är intressant och tar bort stöd för dessa i deras distar. Så dom som inte har råd eller som anser att en fungerande dator är en fungerande dator och skall användas, kan inte använda dessa distar som utvecklas av rika datornördar som inte ser nån användning av hårdvara som enligt dom är "obsolete" {#emotions_dlg.tongue_out}{#emotions_dlg.cool}

vfrs bild

En intressant filosofisk diskussion!

Tråkigt om det tas bort för mycket stöd på ett reletivt tidigt stadie. Linux gär ju annars väldigt bra på gammal hårdvara just p.g.a att det är så flexibelt. Det går att köra på allt ifrån textläge till 3D-funktioner med Compiz. Den maskinen jag kör på är ju förvisso gammal, men inte på något sätt uråldrig. Det är ingen 486:a eller Pentium.