Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KOffice 2.0 släppt

Den första KDE4-baserade versionen av kontorspaketet KOffice har släppts efter över tre års utveckling. De enskilda programmen har fått ett enhetligt och modernt utseende och massor av nya funktioner har tillkommit.

Likt KDE 4.0 så är KOffice 2.0 ännu i något halvfärdigt skick och rekommenderas främst för entusiaster och testare. Det är inte heller rekommenderat att distributioner paketerar 2.0 som sitt förvalda kontorspaket.

Följande program ansågs vara tillräckligt mogna för att komma med i utgåvan: KWord (ordbehandlare), KSpread (kalkylprogram), KPresenter (presentationsprogram), KPlato (projekthantering), Karbon (vektorbaserat ritprogram) och Krita (bildbehandlingsprogram). Databasprogrammet Kexi kommer att vara med i 2.1. Diagramprogrammet Kivio är för närvarande utan utvecklare och det är oklart när det kommer att släppas.

KOffice 2.0 finns likt KDE4 tillgänglig för så väl Linux, Macintosh som Windows.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Koffice är framtiden när det kommer till fria kontorssviter. De går sin egen väg och integrerar väl programmen sins emellan. OpenOffice lär har en ganska jobbig kodbas att arbeta med så oddsen talar för KOffice.

kimjohanssons bild