Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spelet Yo Frankie! har uppdaterats

Spelet Yo Frankie! som skapades med hjälp av Blender har uppdaterats till version 1.1. Den första versionen släpptes för ungefär 7 månader sedan. Den nya versionen bygger på förbättringar från senaste Blender-versionen och har bland annat följande uppdateringar:

  • Tre nya banor (som kommer från en tävling i bandesign)
  • Snabbare (60% snabbare enligt ett test)
  • Laddskärm mellan banorna

Uppdatering: För att spela spelet behöver du ha Blender 2.49 installerat, då detta är en BGE-version (BGE står för Blender Game Engine). Följ sedan instruktionerna i README.TXT-filen som kommer med Yo Frankie!. Om du har problem att få igång spelet eller om det ser väldigt konstigt ut, kan du testa att slå av alternativet Shaders under Options.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Jag kom mig aldrig för att testa Yo Frankie! när det släpptes. Är det någon annan som kört det, och vad tycker ni i så fall? Jag håller på att ladda hem version 1.1, men det går endast i 20kb/s...

hoths bild

Jag har kört det. Tyckte det var lite långsamt så hastighetsförbättringen är välkommen. Skall ta hem och testa det igen.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

distens bild

Yo Frankie! finns i fedora repo men tydligen är det version 1.4 (SVN).