Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spelet 0 A.D. släpps som öppen källkod

Phoronix skrev nyligen om att spelet 0 A.D. (på svenska blir det väl ungefär "År 0") släpps som öppen källkod. Spelet har varit under utveckling i mer eller mindre åtta år, med ett löst sammansatt team av frivilliga. Eftersom en del utvecklare gått vidare i livet så har det varit svårt att slutföra projektet, och Wildfire Games tycker att öppen källkod-modellen kan vara ett tillfälle att få spelet färdigt. Kodbasen består av 150 000 rader kod, utvecklingsverktygen ytterligare 25 000 rader, och släpps under GPL. Bilder och sånt (från två av sex världar till att börja med, de andra är inte riktigt kompletta än) släpps under CC-BY-SA, dvs Creative Commons-licensen där villkoren för att dela med sig av och remixa innehållet är att man talar om vem som gjort innehållet och delar med sig under samma licens.

Besök http://os.wildfiregames.com/ om ni vill läsa mer om det hela samt se några väldigt vackra bilder. Vågar ni er på att försöka bygga spelet kan ni besöka http://trac.wildfiregames.com/wiki/BuildInstructions

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Kände att jag behövde skriva en nyhet om det här. Dels verkar det vara ett ganska fantastiskt spel, och dels är ju spel och Linux ett område som inte alltid är så aktivt. Jag tycker det är ett fantastiskt snyggt spel om inte annat. En annan aspekt av detta är ju som utvecklarna skriver att studenter på exempelvis spelutvecklarutbildningar har i princip ett komplett spel att titta på. Får man städa upp källkoden kanske det kan tjäna som ett studieexempel Smile

Kristians bild

Häftigt Smile

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

cryingfreemans bild

Verkligen snyggt! Det här måste testas.. ..nån gång när jag har tid.. Wink

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

trappskis bild

Ser rätt fräsigt ut.

Kan vara värt en kik. Om inte annat skulle det säkert vara skoj att glo källkod Tongue

hoths bild

Nu har även IDG hittat nyheten, läs mer här http://opensource.idg.se/2.1014/1.238670/spelmakare-byter-till-oppen-kod

Läs även om Sims3 på Linux här http://opensource.idg.se/2.1014/1.234626

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!