Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Microsoft släpper 20000 rader GPLv2 kod

Microsoft har nu släppt 20000 rader kod under licensen GPLv2 riktat mot Linux-communityn. I koden hittar vi bland annat tre drivrutiner som gör att Linux blir en första klassens gäst i Microsoft Hyper-V virtualiseringsmiljö.

Sam Ramji på Microsoft förklarar mer i detalj om deras strategi och deras framtida attityd gentemot öppen källkod. Han nämner också deras arbete med att anpassa PHP för att främja anvädningen av PHP på Windows, samt deras arbete med att integrera jQuery i Visual Studio 2008.

Mer info på här

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Samarbetet med Novell börjar ge något till linuxcommunitien. Länge leve Novell som såg att världen behöver kunna samarbeta med Microsoft-produkter/teknologier. Dessutom kommer det ALLA distar till gagn. Inte bara Novells SUSE Linux. Hurra för öppen källkod! Hurra för boycotnovell.com (not!).

Stolt SUSE fanboy!

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mcnilss bild

Har du läst microsoft pressrelease? för novell näms inte.
koden är väl enbart nyttig för de som kör linux virtuellt under windows om jag har fattat saken rätt.

polters bild

Nja, inte har detta något med Novell att göra inte. Faktum är att det snarare är Red Hat vi ska tacka, då Microsoft och RH har samarbetsavtal om just virtualisering.

mcnilss bild

Novell verkar tom vara uteslutet på grund av sin relation med microsoft.
http://linux-network-plumber.blogspot.com/2009/07/congratulations-micros...

borosens bild

På vilket sätt skulle Novell vara uteslutet, och hur visar blogginlägget det?

Vad jag kan läsa ut av inlägget, tycker författaren att Novell har en för stark anknytning till Microsoft. Trots detta tog det tid innan drivarna öppnades upp.

mcnilss bild

Det var kommentaren om att Novell har ett (för) nära samarbete med microsoft som fick mig att tro att han inte ville blanda in Novell. Men Greg Kroah-Hartman jobbar för novell enligt wikipedia så jag var uppenbart fel ute.

mikehers bild

"Samarbetet med Novell börjar ge något till linuxcommunitien"

 

Jag är då inte i behopv av en enda rad av det där. Hoppas inte koden är lika värdelöst som Windows API.

...

 

Fick nog av WinAPI idag på jobbet suck...

 

valdermans bild

Precis som med det där pissiga finansprogrammet så reagerar vissa på LP kraftigt överdrivet utan att ha någon koll på vad de egentligen reagerar på. Jag har nu inte tittat på koden själv, men konsensus bland kernelfolk verkar vara att koden är fruktansvärt pissig.

Vidare, så kan man ju även fråga sig varför du är så fantastiskt stolt? Novell har ingenting alls med saken att göra, och det enda den här koden egentligen är bra till är att sälja fler Windowslicenser. Vad kan Linux göra med denna patch som det inte kunde utan? Köras lite snabbare tillsammans med en Windowslicens, tjoho!

Men med tanke på vilken kvalitet SUSE håller överlag förstår jag om du kastar dig över minsta chans att få vara stolt över Novell...

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

polters bild

Eller så låter denna koden företag köra , trots att deras datorpark annar är helt Windowsbaserad. Det är klart att vi vill ha den. Microsofts Hyper-V kommer bli en välanvänd produkt, oavsett vad vi tycker om saken, och då är det otroligt bra att ha ett bra stöd för Linux.

Jag ser det som en milstolpe i "Linux revolutionen" att Microsoft gjort öppen kod till kärnan.

Jag tror inte detta varit något dom velat göra utan blivit tvingade av vissa större kunder.

När Microsoft utvecklar kod för Linux så har vi vunnit en liten seger.

Kod kvaliteten kan jag inte uttala mig om då jag inte sett koden eller är insatt nog i virtualisering.

Tänk vad bra att dom lätt kan virtualisera Linux och testa det från sin windows miljö, nu blir det lättare att testa lösningar före en migrering till Linux.

FoHs bild

Den stora vinsten ligger förstås inte i kodbidraget som sådant, speciellt inte om koden är så rutten som det sägs, utan att Microsoft gått från "Linux är som cancer" till att inte längre kunna ignorera Linux inom virtualisering. Det beror på ökad konkurrens för Microsoft, så det säger inte så mycket om Microsofts relation till Linux, utan mer om hur Linux har växt.

FoHs bild