Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Phoronix utannonserar LiveDVD/USB för benchmarking

Webbsidan Phoronix har jobbat med sin Phoronix Test Suite 2.0 (PTS 2.Innocent ett tag, och den kommer släppas i skarp version den 4 augusti. PTS 2.0 är en testsvit avsedd för att köra olika hårdvarurelaterade tester, så kallade benchmarks. Grafiktester är kanske de mest populära, men det finns även tester för processorer och annat.

Nu utannonserar man också att man gjort en hel Linuxdistribution tänkt att användas för att köra denna testsvit, och den levereras som en LiveDVD/USB så man kan testa på alla möjliga datorer, vare sig de har Linux installerat eller ej. Denna kommer också släppas 4 augusti.

Distributionen riktar sig dock mot datorer med 64-bitsprocessor och 2 GB RAM, med fördel 4GB för att kunna köra alla tester. Inledningsvis kommer inga proprietära drivrutiner att skickas med, vilket naturligtvis gör det ganska meningslöst att köra OpenGL-tester om man råkar ha ett grafikkort som kräver sådana.

Hela nyheten hittar ni här (på engelska): http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=pts_desktop_live_2009...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Det är ju möjligt att man kanske kan installera exempelvis nVidias drivare manuellt. Vet inte riktigt vad kraven är på deras drivare, vad det kräver för miljö och så.

hoths bild

Det är lätt att kompillera och installera NVIDIAs drivrutiner själv, jag har gjort det många gånger. Utöver källkoden från NVIDIA, tankas från deras sida, så behövs kernel-source och C-kompillatorn. Sedan är det lätt och enkelt, om det var detta som du undrade.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

FoHs bild

nVidia har väl iofs inte källkoden, men drivrutinen i form av en .run-fil som finns att tanka ned har jag också installerat. Då var det på Ubuntu, vilket fungerar bra. Dock så kan du ju vara lite krångligare på denna Live-distribution, utan att veta några detaljer om den och så. Jag tror iofs att Phoronix kommer fixa det på något vis, det är ändå deras specialområde Smile

hoths bild

Jo, så är det. Ett av problemen med att kompilera egen grafikdrivare är att det vanligen fordrar att maskinen bootas om och med en live-skiva så tappar den bort det...

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!