Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openoffice.org utvecklar nytt användargränssnitt

OpenOffice.org har börjat utveckla ett nytt användargränssnitt för kontorspaketet med samma namn. De första bilderna har dykt upp på nätet och det påminner mycket om Micrsofts nya gränssnitt i Office 2007 som kallas Ribbon. Microsoft utvecklade Ribbon för att effektivisera användandet av kontorspaketet MS Office och Ribbon känner av vad du gör i programmet, så du får fram de funktioner som är aktuella för det du gör just nu.

Dessutom håller OpenOffice.org på med att skapa en insamlingsfunktion i kontorspaketet som samlar in information om hur du arbetar med OpenOffice för att kunna utveckla en ännu bättre produkt. Den insamlade datan kommer göras tillgänglig för communitien.

http://www.osnews.com/story/21957/OpenOffice_org_Demonstrates_First_New_... som också är källan till denna nyhet kan du se bild på hur det nya OpenOffice ser ut och få information om hur du kan testa det.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Det vore betydligt trevligare om de försökte sig på en annan design-idé än att apa efter Microsoft. KOffice är betydligt intressantare med sitt gränssnitt.

Maarkuss bild

Jag hoppas att man kommer att kunna välja användargränssnitt, det klassiska eller detta eller kanske något helt annat. Vem vet, i framtiden kanske man kan välja bland flertalet användargränssnitt i OOo på liknande sätt som man kan välja tema i Firefox idag? Man kan alltid hoppas och önska.

extons bild

OpenOffice ska vara så lika MS Office som möjligt. Nya linuxanvändare ska väl inte behöva känna sig helt bortkomna.


 

LINUX.EXTON.NET

jeffs bild

Om det nu hade varit sa hemskt att OpenOffice.org endast finns till for att nya linuxanvandare skall ha en kontorssvit som ar sa lik ett annat program som mojligt sa hade du ahft ratt. Nu ar det som tur ar inte sa, utan OpenOffice.org forsoker vara en sa bra kontorssvit som mojligt, pa egna meriter.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

hoths bild

Ja, det är viktigt och inte bara för nybörjare i Linux. Det minskar känslan för att det är något nytt, främmande och farligt. Då kan fler ta till sig programmet, även i Windows. Se bara på Calc; kan någon vid en snabb blick se att det INTE är Excel? Väldigt likt är det i alla fall.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikehers bild

" Nya linuxanvändare ska väl inte behöva känna sig helt bortkomna."

Och vad är det som säger att man kommer från Microsoft träsket när man skaffar dator?

Vad är det som säger att man kör Microsoft Office 2007 versionen i Windows?

Vad är det som säger att Office 2007 är användarvänligt och det som folk vill ha?

Jag kör inte Linux för att jag vill de ska se ut som Windows. Jag kör Linux för att det är mer flexibelt och användarvänligare än Windows. Jag kräver inte heller att folk ska köra Linux bara för sakens skull.

Så förstår ärligt talat inte ditt resonemang över huvudtaget.

Nej om nu det ska se ut exakt som Windows så kan ju folk hålla sig till sitt Windows istället.

Efterapande är bara tragiskt och baktsträvande. Så trött på copy & paste mentaliteten överallt.

Testa sätt en person som aldrig haft en dator framför en Linuxmaskin och en annan person framför en Windowsmaskin. Jag är säker på att den som kör Linux lär sig minst lika snabbt hur en dator fungerar som den som sitter vid Windows.

Windows är forfarande inte samma sak sin användarvänlighet eller mer lättanvänt än nåt annat. Detta gäller även Microsoft Officepaket som även de ändras i varje ny version ochg därmed förvirrar användaren.

Själv tvingas jag ibland sitta med  både windows XP och Vista på jobbet och blir lika förbannad var gång för att jag inte hittar ett dugg i OS:et. Därför har jag heller ingen lust att se Linux gå samma väg som Windows varken vad gäller kontrorsviterna eller OS:et i övrigt.

För om Linux gå den vägen då flyr jag fältet omedelbart...

 

valdermans bild

+1

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

Ribbon kom till av användarstudier där Microsoft tittade på hur användare använder Office. Det är liksom inget hopkok av "titta vilka coola saker vi kan göra" utan en FÖRBÄTTRING av hur folk arbetar i Office. Not som blir vanligare är pekskärmar och där är Ribbon överlägset de traditionella menyerna. Peka på en flik och välj sedan vad du vill göra, istället för peka-peka-peka-peka och välj.

Min personliga åsikt är att det är bra för OpenOffice.org att införa något som liknar Ribbon. Inte för att härma det, utan för att studier visat att det är ENKLARE för användare att använda gränssnittet.

Enligt kdedevelopers.org har MS snott idén till Ribbon från Ktuberling (Potatismannen).

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mikehers bild

suck e tragiskt att man hela tiden måste härma andra tillverkare istället för att komma med nåt eget Sad

Om man nu vill det ska se ut som MNicrosoft så kör Microsoft.

extons bild

Tragiskt och tragiskt. Praktiskt är det.


 

LINUX.EXTON.NET

leochingkwakes bild

Det är väl där mångfalden kommer bra in. Några distar kan om dom vill bli en windowskopia medans andra går en helt egen väg och skapar nåt som känns bra för andra. Smile

tux-svens bild

Lite lustigt resonemang det förs här. {#emotions_dlg.undecided} För det första är väl inte Open Office något "Linuxprogram"??  Jag skulle tro att de flesta OO-installationer finns på Win-maskiner.   Erbjuder ni som klagar någon form av utbildning på Office?  Det är faktiskt en fördel om de som gått MS-office-kurser kan tillgodogöra sig kunskapen även när de kör OO.  Eftersom MS har en så dominerande del av marknaden så kan man nog räkna med att de flesta som börjar köra OO eller Linux har kört Windows innan och därmed har med sig vissa kunskaper i bagaget.

Jag ser för mig en migrationsplan för intresserade människor.  Inför först OO, Firefox och Thunderbird hos  MS-användare.  Därefter är steget över till Linux inte så stort.  Linux är INTE likt MS,  du behöver inga anti-virusprogram, du kan inte managera systemet lika oansvarigt som på en MS-maskin och du slipper alla beskäftiga besserwisser-skyltar som påpekar det ena och det tredje i onödan. (Även OM det skuller föreligga vissa grafiska likheter!)

Ni som INTE VILL ha ett system som på något sätt påminner om MS (jag kan förstå den synpunkten åxå) har alla möjligheter i världen (och troligen erforderlig kunskap åxå) att förändra utseendet i er Linuxmiljö till oegennkännlighet.

Ett exempel som INTE liknar det komersiella alternativet, och FÖRLORAT på det, är Gimp.  Det är för jobbigt för de flesta som lärt sig Photoshop att lära om till ett program som ser så annorlunda ut, även om det kan göra det mesta som Photoshop kan.  Det har gjorts försök med "Gimpshop" men det funkar  nog bara på de gamla versionerna av Gimp.

De flesta av dem som jag hjälpt över till Linux har uppskattat att de känt igen sig lite grand i sin "nya" miljö. Då blir det varken så "konstigt" eller känns så "farligt".  Jag vet bara EN som gått tillbaka till Windows och det var pga att datorn startade om med oregelbundna mellanrum när han körde Open Suse.

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

mindlights bild

Gäsp.

Bra att OOo rör på sig i någon riktning.

Ni som gnäller:

Skatta er lyckliga över att OOo är open source. Nu kan ni när ni vill sätter er ner och skissa på eget gränssnitt. Precis som snubben bakom Gimpshop och gänget backom Neooffice...

Open office, you gotta love it.

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.:

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

valdermans bild

Mycket mindervärdeskomplex här idag. Ni som tycker det är så fantastiskt att OOo gör sitt bästa för att ta efter MS Office, jag förmodar att ni även vill se en övergång från POSIX-filsystem till något som har samma egenskaper som NTFS och upphöja libwine till officiell API för Linuxutveckling?

Om fria alternativ bara apar efter Microsoftalternativen kommer de alltid att förbli en evig tvåa. Varför skulle man använda en tafflig kopia som alltid är ett halvår efter med alla nya features när man kan använda originalet? Vad är det med folk på LP som gör er så förbannat våta i underkläderna över tanken på att locka över användare och "besegra" Microsoft att ni vill kasta all form av innovation och eget tänkande överbord? Patetiskt.

Jag har ingen åsikt i sakfrågan, så länge jag får ha mina stilmallar kvar är jag nöjd, men attityden som verkar förhärskande på LP - att Linux ska vara ett gratis Windows - gör mig en smula irriterad.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

FoHs bild

Ibland kan det kännas som att folk vill ha en gratis Windows-kopia, men å andra sidan tycker jag folk skriker ganska högt så fort något tenderar att bli lite mer likt Windows. Finns ju inget självändamål i endera extremerna, vare sig att vara olikt Windows eller likt Windows.

Själv har jag inte använt Ribbon, men jag gillar tanken. Känns som en förbättring för ett klickbaserat gränssnitt, som det ju ändå är frågan om. De som vill och orkar kan fortfarande lära sig tangentbordskombinationerna Smile Jag vet inte, men kontextbaserat användargränssnitt känns bara rätt. På sätt och vis kan man väl säga att delar av det gamla gränssnittet varit så också, t.ex. att du får upp verktygsfältet för tabeller när du arbetar i en tabell osv.

jnylins bild

Jag har tvingats använda Ribbon på jobbet, och har inte blivit särskilt förtjust. Känns mest som gränssnittet är i vägen: jag har flera gånger letat efter sånt som ligger under "Start"-fliken ... vem kom på att döpa den till "Start"?

valdermans bild

Jag vet inte om det brukar bli särskilt mycket väsen när det blir för likt Windows. Det jag ser mest är en skitstorm av HURR DURR HUR SKA NI/VI NÅNSIN KUNNA PISKA WINDOWS OMGWTFBBQ så fort någon har ett problem eller någon dristar sig att protestera mot den gällande LP-doktrinen att Windowsaktigt gränssnitt och frånvaro av valmöjligheter == användarvänligt == bra.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

extons bild

Linux = gratis Windows är väl att ta i, men faktum är att Linux kommer att ligga långt efter Windows i popularitet inom överskådlig framtid. (Vi måste väl ändå vara lite realistiska?). Du har väl f ö hört talesättet If you can´t beat them join them? D v s det kan aldrig vara fel att inkorporera det bästa med Windows i Linux när så är möjligt. Väldigt många gillar t. ex. MS Office. Även sådana som samtidigt gillar open source och OpenOffice.

Vad jag inte gillar är fanatiker (av alla sorter).


LINUX.EXTON.NET

valdermans bild

Så eftersom Windows är mer populärt än Linux bör vi överge det som gör Linux bra för att istället halvtaskigt apa efter Microsoft? Lysande plan du har där.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

fredentofts bild

Utan att ge uttryckj för någon åsikt i det specifika fallet eftersom jag inte sett ribbon "in action" mer än ca. 10 sekunder kan man väl säga att det alltid är bra att "apa efter" bra idéer oavsett var de kommer ifrån. För det är ju faktiskt så att Microsoft inte är 100% inkompetentra och korkade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

valdermans bild

Bra idéer är alltid bra att ta efter. Att sluta sig till att en idé är bra bara för att någon annan gör det är mindre lyckat. Dels är det möjligt att idén inte alls nödvändigtvis är särskilt bra (jag har hört både ros och ris om ribbon,) dels är det möjligt att idén kanske är bra för någon annan, men inte alls passar alla (exempelvis EIN REICH, EIN VOLK, EIN DISTRIBUTION-idén, ofta framdragen av ubuntards som menar att det är en "nödvändighet" för att "besegra" Microsoft - eftersom MS gör så så måste det vara rätt för Linuxvärlden.)

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jeffs bild

Det där förstår alla som har klarat av fjärde klass. De som inte förstår det, finns det ingen mening att försöka diskutera med, de lär aldrig lära sig.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

mindlights bild

Att välja att använda glåpord som "Ubuntards" istället för "Ubuntuförespråkare" eller "Ubuntuanvändare"... Känner du att det ger en större tyngd åt dina argument i de diskussioner du deltar i?

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

FoHs bild

De som känner sig träffade kanske inte klarar av att argumentera i sitt raseri Tongue

valdermans bild

Någon som förespråkar etnisk distributionsrensning är helt klart en ärketard, och det är huvudsakligen Ubuntuanvändare som gör detta. Därav ubuntard - en ubuntuanvändande distributionsnazist.

Dessutom hjälper det mig att hålla reda på vilka jag kan ignorera utan att vara orolig för att missa någonting vettigt - alla som känner sig träffade kan utan vidare avfärdas som irrelevanta.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

mindlights bild

Om det nu hade varit något som helst tvivel om dina åsikter om linuxdistributionen Ubuntu och dess "följeslagare" så hade jag formulerat en fråga om just detta och ditt svar hade passat som handen i handsken.

Nu tror jag inte det finns många regelbundna läsare på Linuxportalen som missat att du ogillar Ubuntu och Canonical. Tyvärr är det väl så att man tar folk på lika stort allvar om de beskriver MS (Microsoft) som M$ eller Ubuntuanvändare som Ubuntards.

Det mest tragiska är att du faktiskt är en av de mest kompetenta och kunniga jag stött på på Linuxportalen... och därför förtjänar det du säger uppmärksamhet baserat på innehållet och inte på grund din förmåga att slänga omkring en massa skitsnack.

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

valdermans bild

/../ Ubuntuanvändare som Ubuntards /../

Du måste ha missförstått mig. En ubuntard och en ubuntuanvändare är inte samma sak; en ubuntard är en tardig ubuntuanvändare. Jag må ogilla Ubuntu för personligt bruk eller Canonical som företag, men med tanke på det tragiska tillståndet hos "användarvänliga" distributioner måste jag nog sluta mig till att Ubuntu är det OS som bäst (eller "minst dåligt," snarare - det finns inga bra operativsystem) fyller den rollen. FYI riskerar jag själv att bli Ubuntuanvändare inom en snar framtid, eftersom jag inte orkar ägna någon tid åt att fixa en bättre dist till min skräpmaskin AKA desktop (som jag ändå bara har till att spela Oblivion) - och då passar Ubuntu perfekt.

Nej, en Ubuntard är en nybliven datorvetare som vill köra Linux för att det är "häftigt," inte för att det är vettigt, och som faller i farstun för Ubuntu för att det har SPINNAN CUEBZ, vilket gör alla hans nördkompisar upphetsade (eftersom de aldrig använder det själva utan bara ser det på hans laptop hinner de inte inse idiotin,) och låter honom vara en häftig datorexpert utan att han behöver lära sig någonting. Det är Ubuntuanvändaren som aldrig använt något annat men trots det argumenterar för Ubuntus överhöghet, att alla andra distributioner "försvårar för nybörjare" och att det ligger i allas intresse att skapa One Distribution to Rule Them All "för att besegra Micro$haft."

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

men valderman... tänk om det finns människor som verkligen vill ha dA spinnAn cu3B$? tror du inte de blir ledsna av dina påhopp på dem? och ärligt.. spelar det någon roll för dig om Kalle sitter och roterar kub på sin dator?

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Nej, Kalle får snurra kub hur mycket han vill, sålänge han inte påstår sig ha någon högre kunskap och ger sig in i diskussioner med argument baserade på denna fantastiska kunskap.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

jonasbjorks bild

Du påstår ju varje dag att du har högre kunskap än mig. Blir jag förolämpad? Nej, jag vet vad jag kan och bara för att du hittat någon cool feature i obskyrlib.so betyder det inte att jag är sämre än du Wink

Du kan och jag kan. Tillsammans kan vi mer..

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Det där var inte riktigt vad jag skrev. Om det enda Kalle gör på dagarna är att snurra kub, vilken vikt har hans åsikter i diskussioner om optimeringar i GCC, hur man skall göra för att ytterligare öka samarbetet och integrationen mellan skrivbordsmiljöer eller vilket vara eller icke vara en viss specialdist, i vilken man inte kan snurra kub (läs "INTE NYBÖRJARVÄNLIG!!!OMG!!11ÄR LINXU BARRA FÖR ELAJTHAXORR?!!!")? Ingen alls, vågar jag påstå. Om han däremot gör sin läxa och läser på och går in i diskussionen lite mer ödmjuk än One Dist To Rule Them All, så välkomnar ialalfall jag honom med öppna armar.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

jonasbjorks bild

En gång i tiden var också jag nybörjare. På den tiden var det dessutom svårare med Linux än idag. En gång var valderman och jeff också nybörjare. Tänk om vi inte hade fått ställa dumma frågor, vars svar gjorde att vi lärde oss. På den tiden fanns inte ens Google. Hemskt va? Vi lärde oss sakta men säkert att leta efter informationen själva i man-sidor och nyhetsgrupper (USENET).

Problemet idag är nog att frågor besvaras med ett kommando. Varför just det kommandot används och hur man hittar det kommandot berättar vi inte. Det kanske är det vi behöver skriva? En liten skola för hur man hittar lösningarna till problem som uppstår.. funderar..

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Nej Jonas. Problemet är inte att det är så mycket svårare att hitta information idag än var det var för tio år sedan. Precis tvärtom. Samma information som vi lärde oss av finns fortfarande och ännu mycket mer. Det är endast en fråga om lathet - de som faktiskt försöker ha någon koll på saker gör åtminstone grundläggande googleresearch eller motsvarande (typ i stil med att läsa de tre första raderna i manualen om ls) innan denne frågar en dum fråga i ett diskussionsforum om vad ls gör.

Om du får ett kommando som svar så är det ingen annans skyldighet än din egen att förstå dig på det. Någon har offrat sitt liv, sin tid, sin kunskap och sin energi för att engagera sig i dig och ditt problem och komma på en lösning som de presenterar för dig. Det ger dig inte rätt att ställa krav på problemlösaren. Får du ett kommando, researcha kommandot. Varenda lunixbok som finns berättar hur du läser en manualsida och att kunna googla anser jag borde vara ett förkunskapskrav för att öht få teckna ett internetabbonemang.

...

Men vad hade det här med diskussionen att göra? Vi diskuterade väl människor som tror sig veta något utan att ens ha ställt en fråga?

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

valdermans bild

Jeff har sammanfattat min ståndpunkt här ganska bra, har inte mycket att lägga till det.

I övrigt vill jag påpeka att när jag var nybörjare satt jag med Gentoo (jag var ung och dum, och förstod inte bättre) och *gasp* LÄSTE MANUALEN! Det är väldigt sällan jag behövt ställa frågor för att lösa mina problem ens när jag hade noll koll, och vet du varför? För att jag vet hur man hittar till Google, och för att jag första gången jag ställde en dum fråga blev vänligt men bestämt hänvisad till relevant kapitel i manualen som - hör och häpna - både löste problemet och förklarade varför. De enstaka gånger jag frågat någonting är det inte förrän Google har svikit mig totalt.

Varför vill du uppfostra nya användare till att tro att de ska få allting serverat på silverfat bara de ber om det? Varför vill du lura dem att deras åsikt i frågor de inte vet någonting om är värd någonting? Tycker du det är någonting positivt att ha lata, googlehandikappade permanenta nybörjare i gemenskapen? Jag känner en person som växt upp under såna omständigheter IRL; aldrig behövt lyfta ett finger eller bli ifrågasatt. Han/hon är vuxen nu, men beter sig i allt väsentligt som en bortskämd åttaåring. Precis samma sak händer med alla nybörjare som inte blir informerade om att de måste hjälpa sig själva.

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

extons bild

valderman!

Du missförstår/misstolkar mig som vanligt. (Jag har inte sagt något om att "överge" något bra i Linux och/eller "halvtaskigt" apa efter Microsoft).


LINUX.EXTON.NET

lestrangers bild

Jag sitter just nu på ett stort kontor, med kanske 30 andra kollegor i rummet, och jag tror det är det man ska tänka på... Om Open office vill utmana Windows för företag måste det ju vara en produkt IT-killen kan installera på fredagen och ALLA anställda kan använda på måndag.

Som hemanvändare eller inom ett litet företag är man betydlgit friare för att experimentera, tror jag. Ska det komma nåt nytt här måste det vara MYCKET likt MS Windows. Ni skulle bara ha sett kalabiliken när vi uppdaterade från gamla office till office 2007...

Open Office har ju dessutom ett guldläge att vinna över företag som kör Windows nu, eftersom IT-cheferna säkerligen oroar sig över att byta till Windows 7.