Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vill du driva en linuxwiki?

Under Linuxportalen ligger www.linuxwiki.se . I samband med uppdateringen av Linuxportalen kommer vi renodla vår verksamhet och wikin platsar inte i den nya verksamheten. Därför undrar jag om någon/några av våra medlemmar känner att det hade varit roligt att driva en svensk linuxwiki.

Tanken är att Linuxwiki skall vara självdrivande och distributions-oberoende.

Du bör ha grundläggande kunskap i hur MediaWiki (som används för linuxwiki) fungerar. Du bör också ha grundläggande kunskap i hur linuxsystem (som används för servern) fungerar.

Skriv ner vem du är och vad du vill göra av linuxwiki.se . Gärna med noteringar om hur du jobbat med andra wiki:s till info (kanelbulle) trinix (punkt) se . Ange gärna "Linuxwiki" som ämne i ditt e-brev. Alla ansökningar skall göras till e-postadressen. Ansökningar som läggs som kommentar på detta inlägg kommer inte tas i beaktning.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Jag ska spåna lite på det. MediaWiki kan jag väl någorlunda, har en bok i ämnet dessutom. Men Linuxserver... ujuj Tongue Tror dock jag skulle vara lite lätt diktatorisk! >:)

amelias bild

Jag driftar gärna server, dock är MediaWiki inget jag känner att jag har koll på. Så finns det någon/några som vill slå sina kloka huvuden ihop och är grymma på MediaWiki och kan koda lite om det behövs så hjälper jag gärna till och driftar linuxservern åt er.

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

stelus bild

Det vore ju bra om nya fräscha krafter tar över wikin och styr upp den. Nu menar jag absolut inte att den är dålig men om man utnyttjar de funktioner som finns i Mediawiki så slipper man en del manuellt jobb och dessutom styr upp allt lite. Men det är ju en del jobb med att hålla en wiki från att spreta för mycket.

FoHs bild

Definitivt. I mina ögon spretar den lite för mycket redan som det är. Tanken på att börja styra upp spretigheten känns lite smått avskräckande Smile

FoHs bild

Några frågor som dykt upp:

  1. Vad innebär det att wikin inte platsar i verksamheten längre? Är det bara själva modereringen som ni, så att säga, vill outsourca? Servern och sådant är väl i högsta grad något som fortfarande ligger under "verksamhetens" (dvs Jonas?) tak?
  2. Om ingen stiger fram och tar över, vad sker då? Ligger wikin kvar på nätet utan någon moderering eller tas den ner? Om den tas ned, finns det någon möjlighet att sprida materialet? Tänker om det finns någon chans att få en dump från databasen eller något sådant.

jonasbjorks bild

1. Jag vill renodla LP till att bli en linuxcommunity i Sverige. Wikin passar inte in i den verksamheten. Vi skall fokusera på nyheter, blogg och forum. En mötesplats helt enkelt. Dessutom tycker jag att wikin skall vara oberoende och till för alla svenska sidor. Ja, jag står gärna för både serverplats och domänkostnader i fortsättningen också, men hinner inte med att administrera wikin.

2. Jag kör en rm -rf på databasen Smile Nej då, innehållet kommer ligga kvar. Varför slänga så mycket samlad kunskap? Det är några som hört av sig om att de vill ta hand om wikin och jag skall väl försöka hinna med att sammanfatta allt och komma tillbaka till dem om vad som kommer hända.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Då känner jag mig lite lugnare Smile Hur pass mycket arbete har det varit med administration av Wikin? Jag anmäler inte mitt intresse officiellt men skulle det vara så att det inte lyckas med någon av de andra så stiger jag nog fram och tar på mig det. Vill ogärna i detta nu säga att jag tar på mig det, lite osäker som jag är till naturen... Vill inte bita av mer än jag kan tugga. Det är så mycket annat som pockar på nu när jag slutat arbete och börjat plugga på distans, Internet är stort! Tongue