Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

GNU Debugger 7 snart ute

Ett av de viktigaste verktygen i GNU-projektets samling, GNU Debugger eller "gdb" är snart ute i version 7. En debugger är ett verktyg för att i detalj följa exekveringen av ett datorprogram. Det används ofta för att hitta orsaken till krascher eller andra typer av fel. En av de största nyheterna är att gdb nu stödjer baklängesdebuggning. Detta är en mycket efterlängtad funktion som dock varit svår att implementera.

http://www.gnu.org/software/gdb/news/reversible.html