Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OpenSSH fyller tio år och släpper version 5.3

En av världens mest använda open source-programvaror OpenSSH firar tio år. I samband med detta släpper man en ny version.

OpenSSH gör det möjligt att på ett säkert sätt logga in på ett annat datorsystem. På detta sätt ersätter det i princip alla tidigare metoder för fjärrinloggning under UNIX såsom telnet, rlogin osv.

OpenSSH kan också användas för att på ett lika säkert sätt överföra filer mellan en server och en klient. Tyvärr är fortfarande är det klassiska FTP dominerande på detta område trots att trafiken i de flesta fall sker okrypterad vilket medför en säkerhetsrisk (det finns dock säkrare varianter baserat på TLS). För en server med ett öppet arkiv är dock FTP ett utmärkt alternativ eftersom inga lösenord eller överföringar behöver skyddas

http://www.openssh.com/txt/release-5.3

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

larsemils bild

Det här är ett av alla de program som man använder varje dag men aldrig tänker på hur fantastiskt det är. Och just det gör det så bra. Det är först om det försvann som man skulle inse hur bra det är. Tio år till med openssh!

Kristians bild

Tråkigt nog får OpenSSH trots sin spridning väldigt lite ekonomiskt stöd. Som du säger man är inte rädd om kon förrän båset är tomt.

---------------------------------------

Open Source - because writing software doesn't make you a "traitor"

---------------------------------------

 

leochingkwakes bild

Jag har suttit och funderat på vilka projekt man kan stödja ekonomiskt när man får möjlighet. Tror nog att jag skall placera OpenSSH på första plats på min lista. Jag har inte använt SSH på ett tag nu men kommer börja igen iom Unixkursen jag läser.

Annars är det ju så, SSH är ju en av dom grejerna man använt flitigast genom åren men inte direkt haft i tankarna på samma sätt som t.ex. en editor.

poka64s bild

Ska försöka donera på något vis till detta projekt