Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Danska skolor byter till Openoffice

Danska Lyngby-Taarbæk installerar Openoffice på 1700 datorer. Syftet är bland annat hindra elever från att använda piratkopierad mjukvara.

IDG opensource skriver i en artikel http://opensource.idg.se/2.1014/1.257463/danska-skolor-byter-till-openof... hur och varför de valde att installera openoffice på skolans datorer. Än så länge är det bara en kommun som det gäller.

---

Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bultens bild

Vi ska se Danmark som ett land som har mer koll än vi åtminstone den skolan Smile Bra Danmark! Nu hoppas jag att alla svenska skolor gör likadant! Vi behöver Fri programvara i både kommun och skola! Det känns etiskt rätt!

jentins bild

Det jag mest irriterar mig i detta sammanhanget är att jag tycker det är skolor/stat/kommun som gynnar piratkopiering, då det förutsätts att alla elever har t ex microsoft office hemma.

De som inte har råd att köpa det, skaffar piratkopierad mjukvara, och det gör förmodligen de som har råd också. Skickas det dokument till skolan i annat format än doc,docx etc så står dom helt oförstående, och påpekar för eleven att införskaffa microsoft office hemma.

Vad föder detta mer?

Jo, eftersom dom personer som manipulerar mjukvara så att andra kan nyttja den gratis inte gör det av ren välvilja, utan preparerar den med fantasifulla trojaner och virus för att på så sätt tjäna pengar, så sprids det elakheter fortare och mer effektivt genom dessa beslut.

Ta ett usbminne i dag o stoppa in den i en skoldator i 10 sekunder, så lovar jag dig att stickan har ett virus med sig ut. Skolorna gör avtal med antivirus-tillverkare som McAffey, Norton o Norman mm som bara vet vad ett virus är om det biter dem i häcken. Samt möjliggör nya inköp av datorer för skolan tycker dom är gamla o slöa, när det egentligen handlar om program som totalt suger ut prestandan ut maskinen.

Jag tror inte ens skolorna är medvetna om att de alla har 50% rabatt på alla Eset's programvaror såsom NOD32 eller Smart Security.

Vad är då kontentan av det hela?

Jo besluten att microsoft office används i skolan, fördärvar så mycket i slutledet att inte bara 3:e part utan 4-5-6-7 etc part drabbas, samtidigt som Internetbaserad brottslighet ökar för varje gång någon behöver ladda ner programvaran.

 

 

-------------------------------------

I min värld .....

mindlights bild

"Jo, eftersom dom personer som manipulerar mjukvara så att andra kan
nyttja den gratis inte gör det av ren välvilja, utan preparerar den med
fantasifulla trojaner och virus för att på så sätt tjäna pengar, så
sprids det elakheter fortare och mer effektivt genom dessa beslut."

Menar du inte "Jo, eftersom vissa av de personer som..."?

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Nu när jag läste din citering så kom jag att tänka på att det skulle kunna uppfattas som om det handlar om fri programvara.

Manipulera mjukvara skulle ju kunna innebära paketering etc.

{#emotions_dlg.wink}

jentins bild

Ja faktiskt nu när jag läser det själv Wink

-------------------------------------

I min värld .....

jentins bild

ok då, vissa, eller ett stort antal, ett det finns ett antal. :=)

-------------------------------------

I min värld .....

hoths bild

För min del så får de som byter byta av vilket skäl som helst. Kan man sedan byta för att det är komersiellt riktigt så är det så mycket bättre. Då kan man övertala räknenissarna också, och då brukar det gå så mycket lättare! {#emotions_dlg.laughing}

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

hoths bild

Detta, tux-sven, måste väl göra dig glad? Stämmer bra med din tidigare signatur!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!