Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Release-fester för Ubuntu 9.10, Karmic Koala

Torsdagen den 29 oktober släpps Ubuntu 9.10 Karmic Koala i skarp version. Detta ska vi fira med pompa och ståt, eller i alla fall lite god mat och dryck! Firandet sker över hela landet, från Malmö i söder till Umeå i norr och alla som gillar öppen källkod, oavsett distribution och religion är välkomna att delta. När allt kommer omkring är det ju en bra ursäkt för att umgås och ha roligt med likasinnade. Laughing out loud

Var firar vi?

Firandet ordnas i dagsläget i följande 20 städer:

Borås, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Linköping, Malmö, Skövde, Slite (Gotland), Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Östersund. Se http://fosskalendern.se för detaljer. (Linköping finns inte med än, men det kommer information om det senare)

Mer information

Detaljer kan hittas på http://ubuntu-se.org/drupal/karmic-releasefester och hur du anmäler dig kan du se på wikin.

Ytterligare träffar

Om du är sugen på att anordna en träff i någon annan stad, kontakta mig på 0730-470 653 eller skriv ett mail till mathias.friman@svenskalinuxforeningen.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bittins bild

i Stockholm

cryingfreemans bild

Intensiv lobbying kan tydligen löna sig ibland. Efter att pressreleasen skickades ut till IDG Techworld Open Source dröjde det inte länge innan nyheten dök upp:

http://www.idg.se/2.1085/1.262088/sverige-laddar-for-ubuntu-fest

Även om nyheten blev lite väl person- och Ubuntucentrerad för min smak så är det ju roligt att se att det går att påverka. Nu är det 22 personer anmälda till Göteborg, och 18 som "kanske kommer". Hoppas att GOSIG-människorna också kan ta sig tid att komma dit. Smile

_______________________________________

linuxnyheter.se

polters bild

Jag är inte alls den typen som firar släpp av operativsystem, men jag önskar er som gör det en trevlig tillställning.

cryingfreemans bild

Som sagt, det är väl inte så mycket ett firande av operativsystemet självt, som en ursäkt att dricka öl? Wink

_______________________________________

linuxnyheter.se

FoHs bild

Då känns La Pampa i Örebro som ett något konstigt val :) En av mina favoritrestauranger förvisso, men tycker det stämmer lite illa med vad som stod på Wikin (val av ställen som inte är allt för dyra etc etc).

cryingfreemans bild

Du som har lokalkännedom är väldigt välkommen att välja ett annat ställe. Kontakta mig på mathias.friman@svenskalinuxforeningen.se eller 0730-470 653 så får vi diskutera oss fram till någon annanstans? Eller så kan du ändra direkt i wikin och fosskalendern om du vill?

Det är fortfarande en vecka kvar, så det faller inom tidsramen ("kan ändras fram till en vecka i förväg"). Smile

_______________________________________

linuxnyheter.se

FoHs bild

Ja, nu är väl inte jag rätt person att föreslå något eftersom jag hade tänkt vara tråkig och inte närvara :) Dessutom var det några som redan nu svarat att de kanske skulle infinna sig där (på Facebook-gruppen) så det är väl inte helt ultimat att ändra heller.

Min tanke är att hellre en billig pizzeria så att även yngre förmågar kan känna att de har råd att närvara, än en restaurang av La Pampas kaliber. Känns som att man skulle behöva boka ett bord på La Pampa dessutom, och det är ju svårt när man inte vet hur många som kommer... Nåja, lite mycket "gnäll" från min sida kanske Tongue

cryingfreemans bild

Jag kan informera dessa i var sitt facebook-mail, så det är inga problem. Säg bara till om något bra ställe, så ändrar jag till det. Det är ju en vecka kvar, tills dess hinner vi ändra och gå ut med relevant information. Smile

_______________________________________

linuxnyheter.se

FoHs bild

Ojoj, vad svårt det blev... varför sa jag något? :D Men La Baguette på Nygatan 24 kanske. Det är väl ett ganska ungdomligt ställe, ligger mitt i smeten och lär väl ha öppet runt 19 (som det väl var sagt?). Fast jag vettekatten om de har öl där... Det är väl en avvägning man får göra, inte vet jag om det kan tänkas komma fler på tillställningen om man sänker åldersnivån så att säga. Känns ändå fel att jag som inte har för avsikt att ta mig på tillställningen ska komma med förslag, men det är iaf mitt förslag...

cryingfreemans bild

Du har nog rätt några inlägg ovan här, att inte ändra nu när folk redan är anmälda. Det kan ju komma sådana som dyker upp spontant och inte kollar den uppdaterade informationen...

_______________________________________

linuxnyheter.se

FoHs bild

Ja, det också. Kör på La Pampa, det är förbannad god mat hur som helst Smile