Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Flusha dina resolvrar, IIS strular till .SE-zonen

Stiftelsen för Internetinfrastruktur, IIS, som är ansvariga för driften av toppdomänen .SE förstörde igår kväll sin .SE-zonfil. Detta medförde att alla domännamn som slutade på .se eller var beroende av namnservrar i .se-zonen slutade fungera.

Felet har cachats på resolvrar runt om i världen, så om du är en Internetleverantör eller har ansvar för DNS-resolvrar på din arbetsplats, se till att få DNS-cachen rensad på dessa snarast, annars kan problemen kvarstå ända till klockan 23 ikväll.

Läs mer (texten är dock uppfluffad med biz-talk för att förminska skadan detta orsakat):

http://www.iis.se/2009/10/13/felaktig-dns-information/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Hahahhaha...

min första tanke när jag läste rubriken var: Vad i helv... hur fan kan man vara så jävla puckad att man lägger toppdomäner i händerna på Microsoft Internet Information Server... för att sedan inse att saker och ting fortfarande vilar tryggt i händerna på stabila system Smile

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

emwiks bild

Ojsan-hoppsan. Jag har förtydligt vad som menas med "IIS" nu.

Systemen är dock bara så stabila som de tekniker som driftar dem...

leochingkwakes bild

Det är ju inte ovanligt att Microsoft stjäl förkortningar. Dom verkar ju inte kunna hitta på egna. Kolla bara CLI (Command Line Interface) som dom använder till Common Language Infrastructure (CLI).

FoHs bild

Det handlar nog mer om engelskans oförmåga att skapa nya ord. Alla nya begrepp och teknologier blir ju till en akronym istället Smile

Ja detta märkte jag av igår men la till openDNS i /etc/resolv.conf så fungerade det för att dom hade det i cache fortfarande.

 

FoHs bild

OpenDNS rapporterade att posten.se inte fungerade riktigt som tänkt när jag skulle surfa in där igår. Testade då att gå till LP och det var likadant. Men efter bara några minuter fungerade det igen.