Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kubuntu satsar på netbook

I Kubuntu Karmic Koala så kommer KDE och plasma med ett särskilt GUI för netbooks. Plasma-netbook är en lightweight version av pappa plasma och ger dig ett helt speciellt utseende, men med KDEs fantastiska design.

Det finns till och med alpha versioner av Kubuntu-netbook 9.10 och massa mer info att läsa på:
https://wiki.edubuntu.org/Kubuntu/Netbook/.

En av utvecklarna har ett screencast på sin blogg om det här och det kan se / läsa här:
http://www.notmart.org/index.php/Software/Netbook_shell_after_Tokamak_3

Kör du redan kubuntu och karmic koala så kan du prova det med sudo apt-get install plasma-netbook.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pbs bild

Plasma-netbook är alltså en egenskap som kommer att finnas med som stabil version i det kommande KDE 4.4. Man kan då via KDE:s inställningscentral (System Settings) välja om man vill köra ett vanligt Plasma-skrivbord eller Plasma-netbook.

Eftersom Plasma-netbook inte ännu är färdigt så har Kubuntu valt att kalla det för "tech preview". En del diskussion om problemen kring Plasma-netbook och annan pre-release-mjukvara (KDE4-versionerna av K3B och Kaffeine) som finns med i 9.10 hittas här.

bittins bild

verkar intressant kommer nog prova det nån dag kanske