Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Därför byter Londonbörsen till Linux

Det är inte kärlek till open source som ligger bakom utan andra saker som minskade kostnader och ökad kontroll.

 

Läs mer på

http://opensource.idg.se/2.1014/1.258244/darfor-byter-londonborsen-till-...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Ett förtydligande:

Man bytte till Linux då plattformen kördes på linux och anledningen till minskade kostnader och kontroll är att man inte köpte mjukvaran... man köpter företaget som gjorde mjukvaran.

Så de minskade kostnaderna och kontrollen hade inte med open source alls att göra... dessa två fördelar får man (förhoppningsvis) alltid om man köper hela företaget bakom mjukvaran..

Kanske lite relevant information eller? ;)

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Men bytet var väl lite känsligt då dom var ett referensobjekt åt microsoft på att microsoft klarade dessa speciella miljöer.

Sedan gick väl den CEO:n som var ansvarig helt utan förklaring samt så kom ingen förklaring om varför det krashade när det hände. (dom skyllde på Infolect men riktig information kom aldrig)

Tror nog dom satsade pengar på något oprövat som någon lurat i dom och tog på detta vis sig vatten över huvudet och det kosstade över £40000000

Den nya CEO:n tog direkt beslut om att lägga ner den tidigare satsningen på Microsoft och TradElect.

TradElect använder en blandnind av C# och .NET som implenterades av Microsoft och Accenture och kördes på Windows Server 2003 och Microsoft SQL Server 2000 som aldrig klarade att levera svar tillräckligt snabbt.

Det som gör det lite lustigare är just att LSE används som referensobjekt i Microsofts "get the facts" kampanj mot linux.

http://www.microsoft.com/uk/getthefacts/lse.mspx

Accentures case study:

http://www.accenture.com/Global/Technology/Microsoft_Solutions/LondonWar...

 

Men detta har väl varit en cirkus ett tag.

mindlights bild

IDG-artikeln:
"Det är inget missnöje med den nuvarande plattformen som har föranlett flytten. Londonbörsen har haft ett väldigt gott förhållande till Microsoft och det handlar inte om att göra sig av med Microsoft .NET utan få kontroll över utvecklingen."

Jag misstror verkligen inte de fakta du presenterar här men om du nu kommer med fakta som helt motsäger ovanstående citat från artikeln på IDG så får du gärna presentera lite källor.

Alltså, återigen, det rör sig inte om att jag är ute efter att såga dig p g a utebliven källhänvisning men om jag eller någon vill läsa om det själva så är det stört omöjligt i nuvarande form.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Jag kan nog fylla på med källor lite senare.

Problemt var ju att dom aldrig nådde utsatta mål i verkligheten och att konkurenterna på marknaden gjorde det på klenare hårdvara.

Men ska se om jag kan posta länkar till en trovärdig källa istället för bara artiklar.

mindlights bild

Men... du författar först ett inlägg som till största del motsäger de uttalanden som gjorts i IDG-artikeln... och i slutet av ditt inlägg bifogar du länkar till artiklar som totalt motsäger det du påstår.

Man behöver visserligen inte vara ett geni för att fatta att konsultbolaget som sålt in och företaget som tillverkar lösningen inte är intresserade av presentera problem och showstoppers i sitt marknadsföringsmaterial... men jag förstår inte varför du ens länkar till dem i ditt inlägg.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

polters bild

Vad jag har hört så orsakade .NET-systemet de tidigare använde nertid som var helt oacceptabel. Vid ett tillfälle låg det nere en hel dag.

 

http://blogs.computerworld.com/london_stock_exchange_suffers_net_crash

 

hoths bild

Det finns även en engelskspråkig länk, säger lite mer men inte annat än den svenska texten. Se http://www.itpro.co.uk/615985/why-the-london-stock-exchange-went-for-linux

----
Linux växer snabbast!