Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mandriva 2010.0 redan släppt!

Officiellt släpps Mandriva 2010.0 den 3 november. Men redan nu kan den som vill tanka hem den.

Det är bara att gå till http://wiki.mandriva.com/en/2010.0_RC_2 och tanka hem realeaskandidat 2, som kom för ett par veckor sedan. När den väl är installerad gör man en vanlig uppdatering och vips (nåja, för mig handlade det om 500 paket som skulle bytas) ligger 2010.0 på plats.