Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

GOSIG 11 november - inställd

Jag har fått förhinder, tyvärr.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Det känns som att det ofta blir inställt hos er Sad

Är alla i staden upptagna med fiske och bilmeck?

---------------------------------------

 

hoths bild

Det beror kanske snarare på att vi har ett stående schema med möten bokade ett år i förväg utan hänsyn till om någon kan eller inte. Tidigare så försökte jag mig på att låta mötet stå ändå och låta de komma som kunde komma. Men, det var heller inte bra. Då kom det bara någon och inte jag så då blev de som kom ledsna. Verkar som om att om inte jag kommer så blir det inget möte. Lite tråkigt är det. jag vill gärna ha fler deltagare så att inte allt hänger på mig. Försökte få ytterligare en som kunde stå som arrangör. Men det har inte fungerat, han hade om möjligt än mindre tid än vad jag har.

GOSIG behöver ytterligare minst en ständig deltagare/organisatör om mötesformen skall överleva.

----
Linux växer snabbast!

Kristians bild

Går ni och fikar? I MOSIG gjorde vi det i början, men vi träffades kvällstid och på ett relativt dyrt café - folk var hungriga och vill ha mat istället. Nu äter vi på en stilig pizzeria som även har annan mat för den som inte gillar pizza. Priserna varierar från helt okej till överkomligt.

 

 

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Trist, jag sitter i Frölunda och längtar efter linuxsamtal Laughing out loud

Åker hem till Skåneland imorgon kväll iof, men jag hade hunnit med en kopp kaffe.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

vfrs bild

Om vi bestämmer att ses iallafall, Jonas, så funkar väl det utan Hans-Ove. Dock så skall jag på annat håll vid 19.30-tiden, så det blir lite kortare för mig.

Om du tycker att vi ändå skall träffas så skriv en rad här.

jonasbjorks bild

Jag hamnade på fika med Ubuntus svenska Team Leader, Mathias Friman. Vi satt och snackade lite om livet i allmänhet och Linux i synnerhet. Han är en trevlig kille.

Nåväl, jag sitter på tåget hem till Helsingborg nu, så mer fika blir det inte idag. Nästa vecka däremot har jag planerat att sticka iväg på Gnutikens Hack Space med vår IT-kille på skolan (NTI) där jag utbildar just nu. Onsdagen skulle jag kunna fika med GOSIG , på torsdag åker jag hem igen. Jag kommer upp på tisdag morgon och åker hem på torsdag kväll. Fast inte idag, jag har mina barn imorgon..

Fungerar det nästa vecka? Onsdag? Kanske skulle GOSIG haka på till Gnutikens Hack Space? Vad man gör där? Jag har inte en aning, tänkte ta reda på det :)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

GOSIG söker frivillig "ständig deltagare". Det är inte mer "ständigt" än att minst en av oss alltid skall kunna gå på mötet. Det kan vara fler än en frivilig. Blir vi två eller tre så blir vi också mindre sårbara för störning.

Frivilliga kan anmäla sig nedan.

----
Linux växer snabbast!

cryingfreemans bild

Om ni bokar era träffar på Gnutiken istället så kommer ni dels ha en mycket trevligare lokal att använda datorerna i, köra installträffar och nörda, plus att ni kommer ha folk som kan ställa upp när du inte är tillgänglig. Nu vet jag att det säkert finns folk som fnyser åt Gnu-delen av namnet, men get over yourselves. Smile

Samordning är nyckelordet här. Behöver vi tre-fyra olika sammanslutningar i Göteborg för att diskutera öppen källkod, eller blir det kanske mer givande att försöka åtminstone träffas på samma ställe?

Som det är nu (från min horisont) så har vi GOSIG, vi har Gnutiken och vi har Ubuntister i Göteborg som inte är med i någon av dessa. Jag tror att alla skulle tjäna på ett kunskapsutbyte och samordning mellan dessa grupperingar. Dessutom kommer ansvaret och arbetsbördan att minska för enskilda individer.

_______________________________________

linuxnyheter.se

hoths bild

Det är definitivt en sak att fundera över. Kanske skall vi lägga årets två kvarvarande möten där? Vad tycker övriga GOSIG-deltagare? 

----
Linux växer snabbast!

Lasps bild

Ett av problemen med att mötas i en Cafe eller pub miljö är ljudnivån och avsaknaden av eluttag för att dema och kolla!
Ooops det var ju två problem! Så visst är det bättre med en annan lokal, både för Göteborg och Helsingborg.

Kristians bild

Det är ungefär en gång av tio som någon har med sig en dator till MOSIG. Ska alla sitta med var sin maskin så kan man väl lika väl chatta via IRC ;) ?

 

---------------------------------------

 

Lasps bild

 Nog kan jag komma ihåg att jag har haft maskin med! Och grejen är ju att med egna ögon se någon dema, se hastighet som man inte kan se IRL.

Jag har även demat på Gyllne Prag där ljudnivån kan passa ett sällskap. Wink

Kristians bild

Jo du har haft maskin med och någon enstaka därutöver Smile Men de flesta nöjer sig med att bara sitta och snacka om ingenting och om det mesta med varsin öl.

 

---------------------------------------

 

Jag var med en gång på Vanilj och en gång på Gnutiken, båda har sin charm. Det beror nog lite på var fokus skall ligga, är det bara prat gillar jag ett café, men är det mer av handpåläggning så är gnutiken bättre.

ein.anderssons bild

 En av anledningarna jag inte kommer, eller skapar mig tid att komma är pga att  Vanilj  är så otroligt dålig ställe att vara på. Iaf jag hör nästan aldrig var någon säger så jag tappde helt enkelt intresset efter några besök.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

hoths bild

Även denna gång har jag förhinder. Nu är det jobbet som kräver sitt. Men, den som önskar kan väl ta sig till Gnutiken och kolla in vad det är för ett ställe.

Se deras sida http://gnutiken.se/index.shtml men jag hittar inga öppettider där, mailat och frågat dem.

 

----
Linux växer snabbast!

vfrs bild

Även jag har lagt ett mail till dom. Det verkar vara dåligt mad andra kontaktmöjligheter och precis som Hans-Ove säger, så finns inte mycket information om tider och sånt heller. Jaja, vi får se om det blir något svar.

Jag är ledig och kan ta mig dit imorgon om det blir ett positivt svar.

vfrs bild

Jag har fått svar från Gnutiken att det är helt ok om vi kommer dit på vår vanliga tid så då tycker jag att vi kör där imorgon 25/11 och prövar!

jonasbjorks bild

 Jag försöker komma dit. Om jag hittar så klart Smile

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .