Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Alpha 1 släppt

Då har Ubuntu Lucid Lynx Alpha 1 släppts, den ska enligt Techie Buzz ha Gimp borttaget och ska dessutom ha en boot tid på endast 10 sek. Lucid Lynx Alpha 1 har Linux kärnan 2.6.32 och finns att ladda ner nu. Här är länken, men tänk på att vi pratar om en alpha version: http://cdimage.ubuntu.com/releases/lucid/alpha-1/

Läs också mer på: http://techie-buzz.com/ubuntu/ubuntu-10-04-first-alpha-released.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bittins bild

Lasps bild

Visst är det vackert med en ny gröda när man nyss har skördat. Men när det ibland känns som missväxt kanske man skall prova någon annan gröda. Annars växer det mest ju bra i skit!

laves bild

Kan du utveckla det där lite för en dum en som inte förstår vad du ville ha sagt.

Lyfangs bild

Förklaring av vad jag tror vad Lasp vill säga och egen erfarenhet. Tror att han menar att det finns en del buggar i Ubuntu att att det inte alltid fungerar som det ska. Exempel: Jag skulle installera ett program från Programcentral för Ubuntu och kunde inte starta det i Ubuntu 9.10 förut. Installerade Fedora 11 på en dator igår och en så länge har allt fungerat bra, kanske ska jag börja köra det helt och hållet. I Ubuntu Netbook Remix 9.10 som var uppgraderad från Ubuntu Netbook Remix 9.04 försvann knappen för att stänga av datorn! Men jag la till en applet och det löste sig ändå, men konstigt att man inte valde att lägga till en "stänga av knapp" från början. Tror att många gillar Ubuntu mer på en punkt än Fedora, nämligen att man kan installera ett program och mp3 plug-ins mm enklare och snabbare med hjälp av GUI. Då det tog mindre tid, i mitt fall, att installera detta med hjälp av Ubuntus programcentral och Synaptic i Ubuntu 9.10 och att få Windows Media streaming video att fungera. I Linux Mint 8 var ju MP3 och Flash redan klart från början till skillnad av Ubuntu och Fedora. Installerade Open Office 3.1 med Fedora 11:s .rpm system och det krävde att man skulle installerara Linux beroendena själv.

Om mina Ubuntu problem:

http://www.linuxportalen.se/forums/2009/12/08/ubuntu-910-och-ati-catalyst-910-drivrutin

http://www.linuxportalen.se/forums/2009/12/04/rippa-cd-skivor-i-ubuntu-910

http://www.linuxportalen.se/forums/2009/12/03/linux-och-56k-ppp

http://www.linuxportalen.se/forums/2009/11/26/wubi-ubuntu-installerare-f-r-windows

http://www.linuxportalen.se/forums/2009/11/24/mellanslag-i-ett-l-senord-i-ubuntu-910-karmic-koala

/ Lyfang

 

 

gorgos bild

Kan säga som så att min kubuntu 9.10 i 64 bitar funkar hur bra som hällst, har inte haft något problem än, jag installerade mitt från scratsh, vet inte om det har något med saken o göra.

har provat fedora ett antal gånger, har aldrig riktigt fastnad för det, vet inte varför Smile hoppas det lirar på bra för dig

Lyfangs bild

Kul att Kubuntu fungerade bra för dig, vet inte varför jag hade problem på ljudet på en bärbar dator men med tanke att det finns så mycket hårdvara är det mycket möjligt att Kubuntu/Ubuntu fungerar bättre på vissa datorer än på andra. På den bärbara hade jag erfarheten att 32 bitars versionen fungerade bättre helt enkelt. Kul att du kör med Kubuntu och KDE, tycker KDE verkar riktigt bra Smile.

/ Lyfang

gorgos bild

ja kde tycker jag har bara blivit bättre, många som tycker tvärtom, men jag tycker det är mer modernt numera.

Såg även nu att vilolägesfunktionen funkade bra på min laptop med. vilken dist körde du?