Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mark Shuttleworth klivern ned som CEO nästa år, ska fokusera på produktutveckling istället.

Mark Shuttleworth skriver att han from mars nästa år kommer att fokusera på produktdesign samt utveckling, vilket han tycker är roligast. Mark ser fram emot att arbeta mer aktivt med design och kvalitet. Den som kommer ta över jobbet som CEO är Jane Silber (tidigare COO), som varit i företaget sedan 2004. Hon har en bakgrund som utvecklare och har haft flera tunga poster i många olika företag. Enligt vad man tycks kunna uttyda ska detta inte innebära en ändrad riktning för företaget utan man ska fortsätta som tidigare. MS skriver vidare att han inte kommer sluta finansiera Ubuntu samt att han är mer hängiven projektet än någonsin.

http://www.markshuttleworth.com/archives/295

http://blog.canonical.com/?p=307