Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubunchu! - en manga om Ubuntu

Eftersom tydligen ingen verkar ha nämnt saken här tidigare vil jag passa på att informera om att det finns en manga (japansk serie, farfar) om Ubuntu, släppt under Creative Commons BY-NC, som heter Ubunchu! (Ordvits: "chu" är informell japanska för "puss".)

Nya kapitel kommer lite titt som tätt, originalkapitlen på japanska kan hämtas här, engelsk översättning av de tre första kapitlen finns på ubunchu.net och när jag hade tråkigt häromdagen översatte jag det fjärde, dittills oöversatta, kapitlet till engelska, och det finns att hämta här.

Om intresse finns skulle jag kunna tänka mig att fixa en svensk översättning (direkt från japanska, till skillnad från de förhatliga översättningar folk producerar i tredje led med engelska som mellanspråk) exklusivt för LP.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Pettmans bild

Snart dyker det väl upp en manga om linuxportalen också...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

FoHs bild

Det har vi ju redan, typ Tongue

Jag gillar svenska så det hade varit bra.

Direkt till svenska är ju bättre än via engelska då den lätt blir felaktig.