Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spamassassin år 2010 bug

I regelverket till Spamassassin finns/fanns en bug som innebär att all inkommande mail taggas med FH_DATE_PAST_20XX vilket också innebär att mailet får en extra spam score på +3.4 poäng vilket leder till false positives.

Felet var egentligen löst redan före årsskiftet men p g a en miss hade inte ändringen pushats ut till Spamassassin 3.2-uppdateringarna. Detta löstes den 1/1 2010 och har man fortfarande detta problem kan det enkelt lösas genom att man uppdaterar sina regler med sa-update.

Mer info finns här: https://issues.apache.org/SpamAssassin/show_bug.cgi?id=6269