Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE 4.4 RC1 ute nu för nedladdning

Den första releasekandidaten av KDE 4.4 är nu släppt och den är avsedd att ta ett helhetsgrepp om skrivbordet.

KDE 4.4 blir också versionen där KDE Plasma Desktop kommer debutera. KDE Plasma Desktop är främst till för mindre datorer med begränsad bildyta.

En annan stor nyhet är Nepomuk som gör allt ditt innehåll på datorn sökbart. Man är inter beroende av aatt hitta saker i en filstruktur utan kan hitta det baserat på innehåll, taggar elelr datum.

 

Läs mer här

http://opensource.idg.se/2.1014/1.283556/sa-ska-kde-44-ta-greppet-om-skr...

http://www.kde.org/announcements/announce-4.4-rc1.php

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

naxieys bild

Vilken blir den första disten med den riktiga 4.4?

Kommer Ubuntu LTS ha 4.4?

hoths bild

Dem släpps skarpt redan den 9 februari, så Ubuntu 10.04 kommer helt säkert att ha den med. Men om de blir först är väl mer tveksamt. Andra släpper säkert något innan dess.

----
Linux växer snabbast!

Questos bild

Ursch, jag är verkligen inte KDE-människa, tycker inte om layouten och tycker det blir lite för mycket, när 4:an kom var jag väldigt imponerad över allt som de sa skulle vara i den, men när jag testade det själv kändes det bara bloated.. Men 4.4 verkar ju ha en hel fina saker på G.

Och Gnome 3 kommer i år med, 2010 blir ett bra år..

 

(Det kom fram för mig nu att mitt svar kanske inte rör sig så mycket om nyheten, men ville skriva av mig och efter 5 pintar norrlands vet man aldrig vad jag babblar om)

" With great powers, comes great responsibility "

jonasbjorks bild

Älskar det, forumfylla Smile Efter ett par bier tänker man "nej nu skall jag nog skriva något vettigt". Så blir det så fel Wink Därför fick du ett poäng av mig på din kommentar.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

laves bild

Här har du annars Jonas argumentet för att ha riktigt besvärliga CAPTCHA:) Fyllefilter.

Lyfangs bild

Just nu provar jag Kubuntu 10.4 Lucid Lynx Alpha 2 som har KDE 4.4 RC1 installerat. Kör via VirtualBox.

/ Lyfang

hoths bild

I och med KDE 4.3 så blev den nya KDE4 användbar och med HDE4.4 så räknar jag med att KDE4 kommer att gå från klarhet till klarhet. Bättre och bättre dag för dag...

----
Linux växer snabbast!

larsemils bild

Plasma netbook desktop heter det väl. tror de skrev fel på idg också.

Har provat det, och det är häftigt. men när jag provade det så buggade det en del.

extons bild

Jag vill bara tala om att jag installerat Kubuntu 10.4 Lucid Lynx Alpha 2 till hårddisk på två datorer (som ett av ca tio andra linuxsystem). Det fungerar alldeles utmärkt, sånär som på att Knetworkmanager kraschar vid varje utloggning/omstart. Nu har jag iofs inte testat sådär väldigt mycket, men jag tycker nog ändå att det är lite överdrivet att kalla disten för "Alpha".

För att kunna installera till hårddisk "tvingades" jag byta ut Ubiquity-kde mot Ubuntus "vanliga" Ubiquity. Ubiquity-kde kraschade direkt när jag försökte starta programmet. Ominstallation/uppgradering hjälpte inte.

Vad gäller KDE 4.4 så märker jag ingen direkt skillnad mot tidigare KDE-versioner.

LINUX.EXTON.NET

FoHs bild

De har gjort om releaseschemat lite inför Lucid, så alpha 2 är väl något längre gånget än tidigare alpha 2:or. Blir bara 3 alphaversioner nu, och 2 betor.

mikehers bild

Skulle tippa på att Maemo6 kommer bygga mycket på plasma Desktop  med Smile