Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubunchu kapitel 5 släppt

Den som vill ha ett enkelt och roligt sätt att förklara för folk hur enkelt det är att använda och modifiera Ubuntu kan med fördel använda sig av den senaste episoden av Ubunchu!, sannolikt den enda publicerade serie i världen som använder ett operativsystem som drivande plot device! Mer information om Ubunchu! kan fås på ubunchu.net.

Senaste kapitlet finns både som PDF och som en hög med PNG-filer. En modifierad version för läsning från vänster är påväg, liksom en hel drös med översättningar till andra språk. En svensk version är inte planerad, eftersom mottagandet var minst sagt svalt när frågan ställdes förra gången.

Linuxportalen är naturligtvis världsförst, bortsett från den relevanta mailinglistan, med att publicera den här nyheten.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fnurrs bild

Jag tackar för den utmärkta översättningen. 

 

bittins bild

najs =)