Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

CDlinux-Exton :: installera Linux på din C-disk eller annan vfat- eller NTFS-formaterad disk/partition

CDlinux-Exton LiveCD är en svensk remaster av det kinesiska linuxsystemet CDlinux 0.9.6. CDlinux is a compact distribution of GNU/Linux. The name is a synonymous of “Compact Distro Linux”. It is small in size, yet rich in features. CDlinux använder kernel 2.6.33 och skrivbordsmiljön Xfce 4.6.1. Systemet kan lätt installeras på en USB-sticka och/eller på din C-disk (C:\) eller annan vfat- eller NTFS-formaterad disk.

Denna version (100423) ersätter version 090216 av CDlinux-Exton.

Originalsystemet är på 224 MB. Sedan jag lagt till fullt stöd för svenska språket och vissa tilläggsprogram m m har storleken ökat till 239 MB.

Installerade program
Bl a Firefox 3.6.3, aMule, Skype 2.1, Gimp 2.6.8, SMPlayer 0.6.8, MPlayer (spela upp bl a AVI-filer), FileZilla 3.3.2.1, Transmission (bittorrent-klient) 1.92, Pidgin, TestDisk 6.11, GParted 0.5.2, Wicd Network Manager 1.7.0 och Samba - kom åt dina windowsdatorer i ditt nätverk. Dina ev. skrivbehov klaras av med AbiWord 2.8.3. Många (men långt ifrån alla) program, systemspråket och skrivbordsmiljön Xfce är på svenska.

HÄMTNING

CDlinux-Exton ligger på Svenska Linuxföreningens server och hämtas gratis HÄR.
md5sum
för ISO-filen som är på 239 MB.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.