Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Peppermint OS One släpps idag, måndag 10 maj.

Peppermint OS bygger på och är kompatibel med Ubuntu 10.04 LTS och programförråd. Närmare bestämt är Peppermint OS en "fork/avknoppning" av Lubuntu. Kontrollera versions informationen för både Ubuntu och Lubuntu.

Vi är glada att meddela att Peppermint OS One kommer att släppas måndagen den 10 maj. Vi är super glada! 

Svensk översättning av: Kylling

Källa: http://peppermintos.com/

Källa: http://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=62&t=47783&start=80#p389859

/Kylling

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Kul, jag gjorde en sticka och testade lite grand.  Jag blev lite snopen då jag såg samma programhanterare som i Linux Mint. Shock

Det har tidigare funnits en något enklare programhanterare i Mint fast med liknande funktion, dvs EN tryckning för att installera ett nytt program. Denna nya programhanteraren har tydligen snarare sitt ursprung i Ubuntu.... 

Jag hittade 2 saker som inte funkade riktigt ok när jag körde live: 1 Då jag bytte till svenskt tangentbord blev det tyvärr trippelskrivning på bokstäverna.  Det kanske inte blir så efter installaton och efterföljande uppdatering, men det har jag inte testat.

2 Det står fortfarande "ubuntu 10.04" ovanför de 4 punkterna vi bootningen.

Det gjorde det även i Mint 9 rc i början. Wink

Det kanske blir mer omfattane provkörning vid senare tillfälle. Smile

 

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

kyllings bild

 "Då jag bytte till svenskt tangentbord blev det tyvärr trippelskrivning på bokstäverna".

Nej! Så skall det inte vara. Det funkar alldeles utmärkt på min dator. 

Resten av dina frågor har jag inte svar på. Men det är inte vem som helst som är Pappa till Peppermint OS. Det är en känd och uppskattad utvecklare i Linux Mint kretsar "Kendall Weaver is the maintainer for the Linux Mint Fluxbox and LXDE Editions, the Lead Software Developer for Astral IX Media in Asheville, North Carolina, USA"

Team: http://peppermintos.com/team

Kylling

 

 

 

hskovs bild

Tyckte denna dist. lät väldigt intressant, men fick samma fel som tux-sven vid byte till svenskt tangentbord. Och detta på två helt olika datorer (en ganska ny och en 12 år gammal PII).

Vid start står de iaf. Peppermint nu ... (inte ubuntu 10.04)

kyllings bild

 Jag har inte problemet. "tux-sven vid byte till svenskt tangentbord".  Men skicka en fel rapport om det till Kendall Weaver. Det uppskattas säkert.

/Kylling

extons bild

Programhanteraren i Peppermint (utöver Synaptic) heter mintinstall 7.1.1. Den är utvecklad av mannen bakom Linux Mint.

Svenskt tangentbord: Kör kommandot setxkbmap se så blir det bra.

LINUX.EXTON.NET

kyllings bild

 Det är inget märkligt med mintinstall 7.1.1. , "Kendall Weaver is the maintainer for the Linux Mint Fluxbox and LXDE Editions". Med andra ord är han en deltagare i gänget som skapar Linux Mint.

/Kylling

 

 

kyllings bild

 Det går också att installera Peppermint OS via Ubuntu om du väljer att installera Lubuntu-desktop eller du kanske redan nu använder dig av Lubuntu. Det finns en beskrivning av mig och en av Pun/plun om du följer länken som jag har med i första posten. Den metoden är dock inte offentlig och är bara för vana Ubuntu Linux användare. Jag har själv installerat Peppermint OS via Lubuntu och varit med under test perioden. Jag upplever inte de problemen ni skriver om. Här har vi kanske förklaringen på att vi har olika användarupplevelser. 

/Kylling

 

 

 

 

kyllings bild

 Peppermint-os-a-review, The Linux Critic.

And that’s something I find exciting.

My feelings about using Peppermint are overwhelmingly positive. It’s intuitive and user-friendly and I can honestly say that I’m going to leave it on this laptop for a while and see how things go. So far I’m very impressed, so I want to keep using it!

Great job, Peppermint team! I look forward to what’s coming next!

Allow me to draw your attention to the third line down from the very top, the one labeled “Mem”:

That’s right. I couldn’t believe it either. Peppermint by default is only utilizing 82 Mb of system memory. And it said 79 Mb just before I launched the screenshot app.

Det här var hole-in-one "The Linux Critic" brukar såga det mesta.

 

Källa: http://linuxcritic.wordpress.com/2010/05/03/peppermint-os-a-review/

 

/Kylling

 

extons bild

Jag förstår nog inte riktigt vari Peppermints storhet/originalitet ligger. Såvitt jag kan se är Peppermint bara en remaster av Mint/Ubuntu. En sådan dist kan vem som helst tota ihop på ca 45 min.

LINUX.EXTON.NET

kyllings bild

 Berätta det här för Kendall Weaver och resten av Team: http://peppermintos.com/team. De är uppskattade och respekterade personer. Jag har ingen nytta av dina expert kunskaper. Men har du åsikter och lösningar kan du dela med dig av din kunskaperna till Kendall Weaver. 

/Kylling

extons bild

Jag har inga speciella "åsikter och lösningar" vad gäller Peppermint. Annat än att Peppermint är en vanlig remaster av Mint/Ubuntu. (Det är säkert Kendall Weaver redan medveten om).

LINUX.EXTON.NET

FoHs bild

Hur är uppstarttiden jämfört med Ubuntu 10.04?

kyllings bild

 "Peppermint boots up from a cold, powered down state in just under 25 seconds from me hitting the power button to being able to log in graphically".

"From the point I log in to the point where I have a usable desktop is less than 5 seconds".

/Kylling

 

 

benzins bild

För att vara "Cloud / Web Application Centric" och inte ens vilja koppla upp mitt mobila bredband från Tre, år 2010.. är för dåligt. Ubuntu/Fedora/Mint klarar detta utan problem.

Nä, peppermint är inget för mej, tyvärr.

/B

kyllings bild

 Det är väl inte riktigt sanning. Jag har i alla fall både Ubuntus förråd och Linux Mints förråd i min installation av Peppermint OS. I dessa förråd i finns det förmodligen en lösning som gör att du kan koppla upp dig. Kan du koppla upp dig med Ubuntu. Kan du också koppla upp dig med Peppermint OS.

/Kylling

 

 

extons bild

Ja, det tror faktiskt jag också, eftersom systemen i princip är identiska.

LINUX.EXTON.NET

benzins bild

Något måste ju skilja eftersom det inte fungerar. Visst lsusb identifierar enheten korrekt men det hjälper ju föga när nm inte vill kännas vid enheten.

Jag ska prova o se om den funkar med Lubuntu som jag tycker verkar mer likt peppermint.

kyllings bild

 Ja! Det är i praktiken en enda konfigurations fil som skiljer Lubuntu och Peppermint, ( Specifically, Peppermint OS is a fork of Lubuntu. Please check the release notes for both Ubuntu and Lubuntu ).

Avinstallera lubuntu-default-settings och installera peppermint-default-setting.

http://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=62&t=47783&sid=ae9e634cda424d150736cef7e21bc230&start=80#p389354

Men test du Lubuntu. Jag har själv installerat Lubuntu 10.04 LTS och förvandlat Lubuntu till Peppermint OS.

/Kylling

 

 

benzins bild

Så du menar att jag ska titta igenom alla förråd efter en lösning? Visst, lösningen finns säkert där. Det var inte min poäng, tyckte bara att det var lite dåligt att ett os som skall funka "out-of-the-box" inte klarar att koppla upp sig mot nätet...

kyllings bild

 Här finner du kanske svaret och lösningen. Nyöppnat i dagarna. 

Community-powered support for Peppermint OS

http://getsatisfaction.com/peppermintos/topics/why_wont_my_peppermints_detect_my_3g_mobile

/Kylling