Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Donera för att spelen ska släppas som öppen källkod

Humble Indie bundle är ett projekt där man kan köpa Indiespel för vilket pris man vill. $1 eller $100. Själv gav jag $15. Tanken är att om de kommer upp i $1000,000 i donationer så ska de släppa koden för sina spel fria. De är nu uppe i $880,000 och det är 10 timmar kvar på kampanjen. Jag tycker själv det är lite dåligt att de har satt en tidsbegränsning på den, men själva ideen att om de får ihop tillräckligt med pengar släppa det fritt är bra.

Officiel sida: http://www.wolfire.com/humble

En nyhet om projektet: http://www.boingboing.net/2010/05/10/humble-indie-bundle-1.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+boingboing%2FiBag+%28Boing+Boing%29

Tycker ni projektet verkar bra så donera gärna en dollar ni också så projektet går i mål och källkoden släpps fri Smile.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Är man så pass nära målet så är de nog inte omöjliga ändå Smile

Har testat spelen nu och de fungerade alla utan problem utom Aquaria, men det kan ha varit en engångsföreteelse så jag ska testa igen.

FoHs bild

Nu hoppade Aquaria igång också! Ibland när jag startar saker (misstänker att det är 32-bitsapplikationer) så blir jag utloggad (hamnar vid GDM-prompten) men användaren är fortfarande kvar i systemet och processerna körs. Loggar jag in igen så hamnar jag i en ny session, och min användare är således inloggad två gånger. Någon som vet hur man kan "koppla på sig" på den första sessionen? Lösningen för mig hittills har varit att starta om datorn...

Hur som helst, alla spelen fungerade på Ubuntu 10.04 64-bitsversionen. Verkar rulla på helt ok på mitt Intel GMA4500.

ekirs bild

Hurra! Bra att du deltagit i projektet! :). Då är vi ett steg närmare!

fnurrs bild

Jag gav $25. Men har inte hunnit testa alla spelen än. De har lagt till ett sjätte spel som man får med.

/Fnurr

FoHs bild

Inte långt kvar till miljonen nu! :) Kul att se att linux och mac ligger sida vid sida när det gäller donationer, och att vi inte är lika snåla som Windows-användarna ^^

bosseps bild

Klart! Nu över 1,000,000$

bittins bild

Köpte det för 1.15$ igår, hittade lite pengar kvar på ett Paypal konto

valdermans bild

Jag köpte för 13; man vill ju inte vara snålare än en macfag. Hade dock ingen aning om att de skulle open sourca det hela, utan köpte för att jag gärna stödjer indieutvecklare. Dessutom har jag hört mycket bra om World of Goo som jag är tvungen att undersöka.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん